Şampiyonlar Ligi Finali'nde Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenen Real Madrid, 12 yıl sonra Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü...

Günlerdir Atletico Madrid'de büyük merak konusu olan iki isim vardı. Barcelona ile Nou Camp'ta oynanan şampiyonluk maçında sakatlanan Diego Costa ve Arda Turan'ın durumları maç saatinde belli oldu.

Maçtan bir gün önce ağrıları artan Arda Turan, 18 kişilik kadroya alınmadı. Ancak Atletico'nun en büyük gol silahı Diego Costa için yoğun tedavi programı sonuç verdi ve İspanyol yıldız maça ilk 11'de başladı.

Fakat şampiyonluğun kazanıldığı Barcelona maçındaki senaryonun bir benzeri, Estadio da Luz'da tekrarlandı. Maçın henüz 9. dakikasında sakatlığı nükseden Costa, yerini yine Adrian'a bıraktı.

REAL MADRID BALE İLE GOLE YAKLAŞTI

Devler Ligi Finali'nin ilk önemli tehlikesi Real Madrid'den geldi. 32. dakikada savunmadan çıkan Tiago'nun hatalı pasında topu kapan Gareth Bale, penaltı noktasına kadar topu sürdü ve vuruşunu yaptı ancak Real Madrid tribünleri gol diye ayağa kalkarken, top direğin hemen yanından auta gitti.

GODIN'DEN YİNE KRİTİK BİR GOL!

Real Madrid'in oyuna hakim olmaya başladığı dakikalarda finalde dengeyi bozan gole Diego Godin imza attı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Real Madrid savunması pozisyonu uzaklaştıramadı. Yeniden kale sahası üzerine doldurulan topa iyi yükselen Godin, Sergio Ramos'un üzerinden kafayı vurdu ve kalesinden çıkan Casillas'ın üzerinden topu ağlara gönderdi. Atletico Madrid, bu dev finalin 36. dakikasında 1-0 öne geçti.

Uruguaylı savunmacı, Nou Camp'taki Barcelona maçında da takımının tek golünü atarak La Liga şampiyonluğunu getirmişti.

İKİNCİ YARIYA REAL BASKILI BAŞLADI

Finalin ilk yarısı, Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci yarıda daha istekli bir Real Madrid vardı.

Dakikalar 54'ü gösterdiğinde Cristiano Ronaldo, çok etkili bir frikik kullandı. Atietico Madrid barajını geçen topu kaleci Courtois son anda kornere çekmeyi başardı. Pozisyonun devamında kullanılan kornerde, ceza sahası içinde Ronaldo topu önünde buldu. Ancak bu kez de Portekizli'nin golü yapmasına savunma engel oldu.

BALE KAÇIRDI RAMOS AFFETMEDİ

Real Madrid adına maçın en önemli tehlikesini ilk yarıda yaratan Gareth Bale, 73. dakikada ceza yayı üzerinden vuruşunda, 78'de ise sağ taraftan savunmanın arkasına sarktığı anda istediği vuruşu yapamadı ve takımı adına skoru değiştirmeyi yine başaramadı.

Ancak Real Madrid'i finalde ipten alan gol Sergio Ramos'tan geldi... 90+3'üncü dakikada sağ taraftan Modrid'in kullandığı köşe vuruşunda çok iyi yükselip, uzak direğe kafa vuruşunu yapan Ramos, skora 1-1'lik beraberliği getirdi. Lizbon'daki Devler Ligi Finali'nin normal süresi 1-1 tamamlandı ve uzatmaya gitti.

UZATMALARDA 100 MİLYON EURO FARKI!

Uzatma dakikalarında Atletico Madrid karşısında daha üstün bir futbol sergileyen Real Madrid'de Di Maria, 110. dakikada sol taraftan çalımlarla ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli, vuruşunda Courtois çıkardı ancak arka direkte Gareth Bale kafayla tamamladı ve kaçırdığı golleri telafi ederek takımını 2-1 öne geçirdi.

118'inci dakikada Brezilyalı Marcelo, oyundan tamamen kopan Atletico Madrid'in ceza sahasına rahatça girdi ve sert şutunda skoru 3-1 yaptı. Finalde skoru ise Cristiano Ronaldo belirledi. Portekizli'nin penaltı golü, durumu 4-1 yaparken, Real Madrid Avrupa'nın en büyüğü oldu.