Milli futbolcu Arda Turan'ın yedekler arasında yer aldığı mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Türk asıllı hakem Deniz Aytekin yönetti.

Maça çok hızlı başlayan Barcelona, henüz 3. dakikada Suarez'in kafa golüyle üstünlüğü ele geçirdi.

Sert geçen mücadelenin 40. dakikasında Kurzawa'nın kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkaran ve tur için umutlanan Barcelona, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıya da iyi bir başlangıç yapan Barça, 50. dakikada Arjantinli yıldızı Messi'nin penaltıdan attığı golle skoru 3-0'a taşıdı ve mucizeyi gerçekleştirme yoludna büyük bir adım attı.

52. dakikada PSG gole çok yaklaştı ancak Uruguaylı golcü Cavani direğe takıldı. 10 dakika önce direği geçemeyen Cavani, 62. dakikada topu ağlara gönderdi ve Paris Saint Germain'e büyük bir avantaj getirdi.

Arda Turan, 65. dakikada Iniesta'nın yerine oyuna dahil olurken; Neymar'ın 88. dakikada attığı golle farkı yeniden 3'e çıkardı. 90. dakikada penaltıdan bir gol daha bulan Neymar, skoru 5-1'e taşıdı ve takımını umutlandırdı. 90+5'te sahneye çıkan Sergi Roberto, topu ağlara yolladı ve Barça, sahadan 6-1 galip ayrılarak inanılmazı başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

PSG ise ilk maçı 4-0 kazanmasına rağmen kupaya veda etti.

Öte yandan Barcelona, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk maçı dört farkla kaybetmesine rağmen tur atlayan ilk takım oldu.

Barcelona 6 - 1 Paris Saint Germain
3' 1 - 0 Luis Suarez
40' 2 - 0 Layvin Kurzawa (Kendi kalesine)
50 3 - 0 Lionel Messi (Penaltı)
62'3 - 1 Edinson Cavani
88' 4 - 1 Neymar
90' 5 - 1 Neymar (Penaltı)
90+5' 6 - 1 Sergi Roberto