İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin menajeri Guus Hiddink, eleştirilerin odağında yer alan golcü oyuncusu Diego Costa'ya sahip çıkan açıklamalarda bulundu.

Bu sezon ligde çıktığı 15 maçta 5 gol atabilen Costa'nın tek suçlu olmadığını söyleyen Hiddink, sorumluluğun takıma ait olduğunu belirtti.

69 yaşındaki Hollandalı teknik adam, "Diego işine konsantre olmuş durumda. Çok önemli bir oyuncu. Çok güçlü bir karakter, oynamak ve gol atmak istiyor. Ama diğer oyuncular da golleri ve asistleriyle ona yardım etmeli. Gol yükü sadece Costa'da değil. Orta sahada daha üretken olmalıyız" dedi.

Hiddink'in bu sözlerinin ardından Galatasaray'ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları da akıllara geldi. 

Umut'a sahip çıkan Hamzaoğlu, "Umut'un sözleşmesi otomatik uzamasa dahi, ben Umut'un sözleşmesini uzatacaktım. Umut kadar koşan, mücadele eden oyuncu var mı? Attığı ve attırdığı goller de var. Kimse Umut'u düşünüyor mu? Bu kadar ağır eleştirilere karşı bu çocuk nasıl bir psikoloji içine girer. Ben oyuncularımdan ve diğerlerinden de memnunum. Sosyal medyadaki eleştirilere de aldırmıyorum. Bu çocukların gösterdiği mücadeleyi bilen biziz. Bizim böyle oyunculara ihtiyacımız var. Kendi menfaatlerini değil takımın menfaatlerini düşünen oyunculara ihtiyacımız var. Umut, takımı için oynayan bir futbolcu" şeklinde konuşurken, bu sözler takımdan gönderilmesinin fitilini ateşlemişti.

Kaynak: Sporx