Borussia Dortmund, deplasmanda FC Augsburg ile oynadığı karşılaşmanın 24. dakikasında yeni transferi Pierre-Emerick Aubameyang'ın golü ile 1-0 öne geçti. İlk yarısı bu sonuçla tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Borussia Dortmund, 66. ve 79. dakikalarda Aubameyang attığı gollerle farkı 3'e çıkardı: 3-0.

Karşılaşmanın 86. dakikasında sarı-siyahlı ekip penaltı kazandı. Borussia Dortmund, Robert Lewandowski'nin penaltı atışını golle sonuçlandırmasıyla durumu 4-0 yaptı. Sarı-siyahlı ekipte Nuri Şahin'in 90 dakika forma giydiği karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve maç 4-0 Dortmund ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmada Augsburg takımında Halil Altıntop 77 dakika oyunda kalırken, sarı-siyahlı ekipte İlkay Gündoğan 57 dakika forma giydi.



Günün en gollü maçında Hertha Berlin sahasında Einracht Frankfurt'u 6-1 yendi.

Başkent ekibinin gollerini 18. ve 71. dakikada Ramos, 32. dakikada Brooks, 58. ve 60. dakikalarda Allagui atarken, Eintracht Frankfurt'un tek golü penaltıdan 37. dakikada Maier'den geldi. Ligin yeni takımı Hertha Berlin bu skorla maç fazlasıyla ligde ilk sıraya yerleşti.

Hoffenheim, sahasında 2-0 öne geçtiği karşılaşmada FC Nürnberg ile 2-2 berabere kaldı.

Aşağı Saksonya derbisinde Hannover 96, sahasında VfL Wolfsburg'u Leon Andreasen ve Szabolcs Huszti'in golleri ile 2-0 mağlup etti. Karşılaşmada 32. dakikada Maximilian Arnold ve Timm Klose kırmızı kartla oyun dışı kalarak Wolfsburg ekibi 90 dakikayı 9 kişi tamamladı.

Efsane Alman oyuncu Uwe Seeler'in Türk torunu Öztunalı Bundesliga'da ilk kez forma giydi

Bayer Leverkusen, sahasında SC Freiburg'u 3-1'lik skorla geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Stefan Kiessling ve Mike Hanke'nin karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıda Heung Min Son ve Sidney Sam'in golleriyle durumu 3-1 yapan ev sahibi ekip, karşılaşmayı bu sonuçla kazanarak ilk haftayı 3 puanla kapattı.

Bu sezon Bayer Leverkusen takımına transfer olan Alman efsane oyuncu Uwe Seeler'in Türk torunu Levin Mete Öztunalı, 87. dakikada oyuna dahil oldu ve Bundesliga'da ilk kez forma giydi.

Bayern Münih dün 2013-2014 sezonunun açılış maçında sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 3-1'lik skorla geçmişti. Ligde Hertha Berlin 3 puan ve averajla ilk sırada yer alırken, 3 puana sahip olan diğer takımlar Borussia Dortmund ikinci, Bayer Leverkusen ve Bayern Münih üçüncü, Hannover 96 da beşinci sırada bulunuYOR.

Ligde dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

casino siteleri 14px;">Bayer Leverkusen - SC Freiburg: 3-1

Hannover 96 - VfL Wolfsburg: 2-0

Hoffenheim - FC Nürnberg: 2-2

FC Augsburg - Borussia Dortmund: 0-4

Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt: 6-1

Bundesliga'da bu akşam Eintracht Braunschweig-Werder Bremen, yarın da Mainz 05-VfB Stuttgart ve Schalke 04-Hamburg maçları yapılacak.