Şampiyonlar Ligi'nde yarı final karşılaşmasında Real Madrid, 4-1'in rövanşında sahasında konuk ettiği Borussia Dortmund'u 2-0 mağlup etti ancak bu skor tur için yeterli olmadı. Maçın son dakikaları nefesleri kesti.

Real Madrid müthiş başladı


Yüksek tempoda başlayan ilk yarıda Real Madrid, Dortmund kalesinde üst üste pozisyonlar buldu.

Henüz 4. dakikada Mesut'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Higuain, karşı karşıya pozisyonda topu Weidenfeller'e nişanladı. 9. dakikada ise Mesut'un sağ kanattan ceza sahasında girdikten sonra içeriye pasında Ronaldo gelişine vurdu. Top direğin üstünden auta çıktı.

13. dakikada İlkay'ın orta alandan kullandığı serbest vuruşta Lewandoski göğsüyle alıp hemen vurdu. Top Lopez'de kaldı. 14. dakikada Real Madrid'in hızlı atağında uzun pasa gelişine müthiş vuran Ronaldo'yu

15' Sol çaprazdan ceza sahasına giren Mesut, karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi. Ronaldo da solunda bomboş pozisyondaydı. karşı karşıya pozisyonda Weidenfeller müthiş bir refleksle durdurdu. 15'te de sol çaprazdan ceza sahasına giren Mesut, karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi. Ronaldo da solunda bomboş pozisyondaydı.

25. dakikada sol kanattan topla tüm sahayı geçen Mesut, ceza sahası çizgisine pasını çıkardı. Modric'in gelişine sert şutu Higuain'den döndü.

34'te Dortmund'da sağdan Reus'un kullandığı korneri ön direkte savunmasına yardıma gelen Ronaldo kafayla uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 40. dakikasında Higuain'in sol kanattan ön direğe ortasında Ronaldo'dan önce kaleci Weidenfeller topu tuttu. 45. dakikada Ronaldo'nun yaklaşık 30 metreden kullandığı Matadorbet serbest vuruşta top farklı şekilde üstten auta gitti.

İlk yarı golsüz sona erdi 0-0.

Son dakikalar nefesleri kesti

Real Madrid ikinci yarıya da çok istekli bir başlangıç yaptı ancak beklenen goller son 10 dakikada geldi.

Karşılaşmanın 48. dakikasında Kuba'nın üzerinden atladığı topa Lewandowski ceza sahası içerisinden vurdu.

50'de ise Dortmund'un hızlı atağında Reus'un pasıyla sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Lewandowski'nin şutu üst direkte patladı.

56. dakikada Essien'in sağdan ortasında Ronaldo kafayı vurdu. Top kaleye paralel gitti. 62'de Reus'un al da at dercesine pasında kale önünde şutunu çeken İlkay, topu Diego Lopez'e nişanladı ve mutlak golü kaçırdı.

Karşılaşmanın 70. dakikasında Mesut'un ara pasında ceza sahası yayı üzerinden vuran Ronaldo, topu direğin bir karış üstünden auta gönderdi.

72. dakikada Di Maria'nın soldan ortasına Kaka gelişine vurdu. Top direği sıyırarak yandan auta çıktı. 76'da Lewandowski'nin penaltı noktası üzerinden şutuna Essien vücudunu siper ederek golü önledi.

83. dakikada Mesut'un sağ kanattan ortasında kale önünde Benzema topa dokundu ve golü attı 1-0. 88'de ise Modric'in sol dip çizgiden içeriye çevirdiği topa Ramos çok sert vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Uzatmlardaki yoğun baskı da sonuç getirmeyince Real Madrid 2-0 kazanmasına rağmen finale çıkamadı ve Dortmund evinde 4-1 kazandığı için Wembley'e giden ilk bileti kaptı.