FIFA, 2022 Dünya Kupası’nın ne zaman oynanacağına dair kararını gelecek hafta Doha’da açıklamaya hazırlanırken, ABD’li gazeteci Grant Wahl’dan ilginç bir iddia geldi.

Sports Illustrated dergisi yazarı, FIFA’nın Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası’nın Kasım-Aralık ayında oynanmasına karar verdiğini öne sürdü.

Wahl, “FIFA Turnuvalar Komitesi gelecek hafta Doha’da konuyla ilgili görüşecek. Ardından Zürih’te gelecek ay FIFA İcra Kurulu 2022 Dünya Kupası’nın ne zaman düzenleneceğine dair resmi açıklamayı yapacak. Ama şimdiden Kasım-Aralık ayında kupanın düzenlenmesine karar verildi.” şeklinde konuştı.

Wahl, Kasım-Aralık ayında düzenlenecek Dünya Kupası’nın Avrupa Ligleri’nin takvimini doğrudan etkileyeceğini de hatırlattı. ABD’li gazeteci, “Burada milli maç tarihleri azaltılarak kulüplere zaman verilecek. Ama önemli bir sorun Dünya Kupası’ndan bir yıl önce yapılan Konfederasyon Kupası’nın ne zaman oynanacağı. Bu takvim düzenlemeleri için FIFA, Avrupa Kulüpler Birliği’ni mutsuz etmemek için yol arıyor.” dedi.

2022 Dünya Kupası’nın büyük tartışmalar ve rüşvet iddialarının ardından Katar’a verilmesi iklim konusunda büyük sorunları beraberinde getirmişti. Katar’da yaz aylarında ortalama sıcaklığın 50 derecenin üzerine çıkması, Dünya Kupası’nın geleneği olan Haziran-Temmuz aylarında oynanması geleneğinin değişmesini zorunlu kıldı.