Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile kıyasıya bir mücadeleye giren ve şu an zirvede yer alan sarı-kırmızılı takımı seçim yarışı ile olumsuz etkilemek istemeyen başkan adayları bu konuda oldukça hassas davranıyor.Buna karşılık adaylar, seçim hazırlıkları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Zira listelerin Divan Kurulu Başkanlığı'na verilmesi için sadece 2 gün kaldı.

LİSTE SAVAŞLARI BAŞLADI

Adaylar Cuma günü saat 18.00'e kadar listelerini sunabilecek.Son seçimde Dursun Özbek'i geçerek başkanlık koltuğuna oturan Cengiz, 160 imza ile adaylık başvuruşu yapan ilk aday oldu. Başkanın seçimdeki en büyük kozu yine Abdurrahim Albayrak...Sportif AŞ yönetiminde yer alan Albayrak bu kez kulüp yönetim kuruluna dahil olacak.Güçlü bir liste ile yeniden seçilmek isteyen Cengiz'in flaş isimlerle temas halinde olduğu belirtiliyor.

ÖZBEK YENİ LİSTE YAPTI

Mali kongrede ibra olduktan sonra sessizliğe bürünen Dursun Özbek de hummalı bir çalışma yürütüyor.Günlerdir camianın ileri gelenleri ile görüşmeler yapan Özbek'in yeniden koltuğa oturabilmek için birçok sürpriz isim ile anlaştığı ifade ediliyor.Özbek'in asıl bombası ise son seçimde Cengiz'e destek veren Burak Elmas... Dursun Özbek'in Sportif AŞ'deki CEO'luk görevine daha fazla yetkilerle devam etmesini teklif ettiği öğrenildi.

DEVLER YARIŞA GİRMİYOR

Galatasaray'a başkan adaylığını ilk açıklayan isim ise Ali Fatinoğlu'ydu. "Oy kaygısı olmaksızın, her bir projemizin alanında uzman Galatasaraylılarca yürütülmesi için geniş ekip kurduk" diyen Fatinoğlu Cuma günü adaylık dilekçesini divan kuruluna göndereceğini açıkladı. Adaylık sinyali veren Faruk Süren, Adnan Öztürk, Ali Dürüst, Mehmet Helvacı gibi isimlerin ise şu aşamada 19/26 Mayıs'taki genel kurula katılması beklenmiyor.

20 Ocak'taki kongrede Dursun Özbek'i geçerek başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Cengiz, 3 yıllığına seçilmesine karşın fedakarlıkta bulunarak söz verdiği gibi mayıs ayına kongre koydu. Göreve geldikten sonra borçlara odaklanan Cengiz, UEFA ile de yeniden masaya oturdu.

CENGİZ'İN DEVAM EDECEĞİ İSİMLER:

Ahmet Şenkal

Okan Böke

Cenk Soyer

Dinç Üner

Mahmut Recevik

Abdurrahim Albayrak

Ö. Savaş Özüdoğru

Yusuf Günay

ÖZBEK'İN KURMAYLARI:

Hüsametin Kavi

Osman Kocaman

Rıza Morova

Ahmet Cebeci

Taner Aşkın

Erol Erkuloğlu

Dinçer Azaphan

İbrahim Ziyal

Dikran Gülmezgil

Metin Öztürk

Kayhan Berberoğlu

Celal Açar

(Fotomaç)