Galatasaray'da kalmak istediğini vurgulayan Dzemaili, "En iyi oynadığım pozisyon defansif orta saha ama hocamız bazen benden öne çıkmamı istiyor ve hocamız nerede isterse orada oynayabilirim. Geçen sezon İtalya'da iyi bir sezon geçirdim ve EURO2016'da da mücadele ettim. Durum böyle olunca çok sayıda teklif almam normal. Benim önceliğim Galatasaray'da kalmak ve sözleşme uzatmak. Yönetimle sözleşme uzatmak için konuşmamız gerekiyor, buna karar verilecek. Benim isteğim uzun yıllar burada kalmak ancak aksi yönde bir durum olursa başka konuları görüşebiliriz. dedi.

Galatasaray'da birçok değişikliğin olduğunu ifade eden İsviçreli oyuncu, "Gittiğim zamanki Galatasaray ile şu anki Galatasaray birbirinden tamamen farklı. Hocamız değişti ve herkesle çok iyi iletişime sahip bir hoca. İstanbul'a geldiğimde durumun eskisi gibi normale döndüğünü gördüm ve bunu eşime aileme en iyi şekilde aktaracağım. İstanbul'da yaşamayınca son durumu da bilmiyorsunuz. Olayları basından takip ediyorsunuz." şeklinde konuştu. 

"Hamzaoğlu beni istemedi"

Geçen sezonki teknik direktörün kendisini Gakatasaray'da istemediğini dile getiren Dzemaili, "Profesyonel bir oyuncu için düzenli forma giymek çok önemlidir. Düzenli oynamak çok önemli, geçen sene oynamam bana yansıyacaktır. Beni istemeyen bir hoca varken ayrıldım ama şimdi öyle değil. Benim üzerime düşen şans bulduğum zaman elimden gelenin en iyisini sahaya yansıtmak.  Şu anki orta sahamız rekabetçi. Yeni transferin gerekli olup olmadığı benim cevap verebileceğim bir soru değil" ifadelerini kullandı. 

"Melo ile kıyaslanmam doğru değil"

Felipe Melo ile kıyaslanmasının doğru olmadığını dile getiren Dzemaili, "Melo ile kendimi kıyaslamak çok doğru değil, ikimizin de birbirinden farklı özellikleri var. Ben, oyunun iki yönünü de oynuyorum ve ikimiziden oyun karakterleri var, aynı değiliz." dedi.