Sunderland teknik direktörü Sam Allardyce, Fildişi Sahilli oyuncuyla ilgili düşüncesini gelecek hafta netleştireceğini açıkladı.

Sunderland Teknik Direktörü Sam Allardyce, geçtiğimiz haftalarda Sunderland ile deneme idmanlarına başlayan Eboue hakkındaki düşüncesinin gelecek haftaya kadar netleşeceğini belirtti. Uzun süredir sahalardan uzak kalan Fildişi Sahilli futbolcu, Sunderland kulübünün fitness hocalarıyla çalışarak tekrardan eski formunu kazanmaya çalışıyor.

Günde iki idmana başladı

32 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’a imza atmadan önce Premier Lig takımlarından Arsenal formasıyla 200’ün üzerinde lig maçında forma şansı bularak önemli bir başarıya imza atmıştı. Ara transfer döneminde sağ bek transferi yapmayı istese de başarılı olamayan Sunderland, çareyi bonservisi elinde olan Emmanuel Eboue’yle buldu. İngiltere’deki kurallara göre bonservisi elinde olan bir futbolcu şu anda herhangi bir kulübe imza atıp oynamaya başlayabiliyor.

Eboue’nin performansı hakkında bilgilendirme yapan Allardyce, “Eboue’nin geleceğine önümüzdeki hafta karar vereceğiz. Tüm isteğimiz onu yeniden fit hala getirmek, çünkü uzun zamandır sahaya çıkmıyor. Dubai’deki kampımıza katılmamasının sebebi de bu. Takımla çalışmasındansa fitness hocalarıyla birlikte çalışması daha mantıklıydı. Dubai’de biz tek idman yaparken, o hocalarıyla iki idman yaptı. Gelecek hafta kendi aramızda bir maç oynayacağız ve onu da sahada görüp kararımızı vereceğiz. Eğer yeterince diriyse, yeterince iyi de demektir” dedi.