Milli Takım tercihi, kariyeri ve Borussia Dortmund-Real Madrid karşılaşmasında Cristiano Ronaldo ile aralarında geçen diyalogları NTV Spor kanalı aracılığıyla Türkiye ile paylaşan Emre Mor, samimi ifadeler kullandı.

Kendisini Türk olarak hissettiği için tercihini ay-yıldızlı ekipten yana kullandığını belirten Emre Mor "Kendimi bir Türk olarak hissettiğim için Türk Milli Takımı'nı tercih ettim. Bununla birlikte Türkiye, beni kadrosunda görmek konusunda Danimarka'dan daha istekliydi. Milli formayla sahaya ilk çıktığımda harika duygular yaşadım. İkinci yarıda oyuna girmiştim ve taraftarlar benim için tezahürat yapıyordu. Bununla birlikte Avrupa Şampiyonası'nda ülkem adına oynamak çok gurur verici şeylerden biriydi" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile aralarında sıcak bir iletişimin olduğunu dile getiren Emre, "Fatih Terim çok iyi bir teknik direktör. Beni çok seviyor, ben de onu çok seviyorum. Beni Milli Takım'a almasından ve onunla birlikte çalışmaktan ötürü çok mutluyum" ifadesini kullandı.

Sezon başında 16 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer olan milli futbolcu, gelen teklifi değerlendirme aşamasında yaşadıklarını anlattı.

Mor, "Dortmund'dan teklif geldiğini ilk duyduğumda bir oyuncu olarak Almanya'da ve özellikle de Borussia Dortmund'da kendimi geliştirme fırsatımın daha fazla olacağını ve daha iyi bir futbolcu olabileceğimi düşündüm. Bu yüzden tercihimi bu yönde kullandım. İlk başlarda zorlandım. Ancak şimdi takım arkadaşlarım ve teknik direktörümle son derece iyi bir ilişkim var" dedi.

Açıklamalarda bulunan Emre Mor, Cristiano Ronaldo ile maç sonu yaptıkları kısa sohbetin detaylarını da anlattı.

Emre Mor şunları söyledi:

"Futbola başladığım yıllarda idolüm Cristiano Ronaldo'ydu. Dolayısıyla ona karşı oynamak benim açımdan biraz garip oldu. Televizyondan izlediğiniz, fotoğraflarını gördüğünüz birine karşı oynamak çok tuhaf bir duyguydu. Hayallerimi gerçekleştirdim. Ona karşı oynadığım için çok gururluyum. Maçın ardından Ronaldo'dan formasını istedim. Ancak formayı başka birine vermek için sözleştiğini söyledi. Santiago Bernabeu'daki maçta formasını vereceği konusunda bana söz verdi. Ben de kendisine 5 yaşından bu yana büyük bir hayranı olduğumu söyledim."

Emre Mor, EURO 2016'da Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynadığı maçın ardından Luka Modric ile fotoğraf çektirmesinin de son derece doğal karşılanması görüşünde.

Mor, "Modric ile fotoğraf çektirdiğim zaman Danimarka'da oynuyordum. Modric gibi çok iyi bir oyuncuyla daha önce tanışmamıştım. Real Madrid'de oynuyordu, onun maçlarını izliyordum. Bu yüzden onunla yan yanayken elbette ki fotoğraf çektirmek isterim" şeklinde konuştu.

.