The Mail gazetesine konuşan 34 yaşındaki Ferdinand, Premier Lig'de  artan yabancı futbolcu sayısına önlem alınmadığı takdirde İngiltere Milli  Takımı'nın uluslararası turnuvaları kazanma şansının bugünkünden bile daha az  olacağı değerlendirmesinde bulundu. 
 
Manchester United'ın tecrübeli savunma oyuncusu, Premier Lig'de yer  alan İngiliz futbolcu sayısının çok azaldığını vurgulayarak, "Bu durum tabii ki  milli takımı da etkiliyor. Manchester City ile Newcastle United arasında oynanan  son maçı ele alalım. Sahaya çıkan 22 futbolcudan çok azı İngiliz oyuncuydu"  şeklinde konuştu. 
 
Bu durumu "rezalet" olarak değerlendiren Ferdinand, sahada oynayan  İngiliz oyuncu sayısının artırılması için yeni uygulamalara ihtiyaç olduğunu  savundu. 
 
Birçok takımda kadroya giremeyen İngiliz futbolcular olduğunu  hatırlatan Ferdinand, "Biz ise hala Dünya Kupası'na gideceğimizi umuyoruz, ne  ala!" ifadesini kullandı. 
 
Türkiye'deki yabancı statüsüne övgü 
 
Premier Lig'deki yabancı oyuncu sayısının kısıtlanması gerektiğini  savunan Ferdinand, Türkiye'nin bu konuda model alınabilecek bir ülke olduğunu ve  bu sayede genç Türk yeteneklerin gelişiminin sağlandığının altını çizerek,  düşüncelerini şöyle açıkladı: 
 
"Aynen Türkiye'nin yaptığını yapardım, yabancı sayısını kısıtlardım.  Türkiye'de kulüpler kadrolarında 10 yabancı bulundurabiliyor ve bunların en fazla  6 tanesini 18 kişilik maç kadrosuna dahil edebiliyor. Avrupa yasalarının böyle  bir 'yasal sayı' durumuna izin vermeyeceğinin farkındayım. Bu nedenle  yapılamıyor. Buna rağmen, İngiliz futbolunu, mirasını ve geleceğini korumanız  için buna benzer bir sınırlama mutlaka getirilmeli." 
 
İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, yaptığı açıklamada,  İngiltere Premier Lig'de oynayan yerli futbolcu sayısının çok azaldığını ve bu  yönde endişe verici bir moda oluştuğunu dile getirmişti.