Arda Turan'ın en yakın arkadaşı Filipe Luis, İspanya şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu primini madencilere bağışlıyor. Miranda da 200 bin euro gönderiyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Soma’da yaşanan maden faciasının ardından Arda Turan'ın üzüntüsünü paylaşan ve sürekli onu teselli eden Filipe, "Soma’ya yardım etmek istiyorum. Şampiyonluk primlerimi vermek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim. Bana yol gösterir misin?" diye sordu. Milli futbolcumuz da aynı şekilde şampiyonluk primlerini Soma’ya bağışlayacağı için bu konuda Filipe’ye teşekkür etti. 

Takım arkadaşları Brezilyalı Miranda da bu yardıma 200 bin euroluk bir katkıda bulunacağını söyledi. 

ARDA’YA BAYRAĞI GÖTÜRDÜ

İspanya Ligi şampiyonluğundan dolayı Arda ve Filipe’nin en az 600 bin euro prim alacakları öğrenildi. Bunun yanında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmaları halinde bu primin toplam 1.5 milyon euroyu bulması bekleniyor. Filipe Luis, şampiyonluk kutlamaları sırasında tribündeki Türk bayrağını omuzlarına alıp, Arda’ya götürürken görüntülenmiş ve bu davranışı Türkiye ’den büyük alkış almıştı.

ARDA’NIN YÜREĞİ KOCAMAN 

Arda Turan ile çok yakın arkadaş olduğunu ve sürekli birlikte zaman geçirdiklerini daha önce de açıklayan Filipe, Türkçe öğrenmeye çalıştığını açıklamış ve ‘Selamün Aleyküm’ şeklindeki sözlerini videoya kaydedip sosyal medyadan paylaşmıştı. 

Filipe daha once verdiği röportajda, “Ben Arda’ya Portekizceyi, o da bana Türkçeyi öğretiyor. Arda Turan aynı zamanda Kur'an hakkında da çok şey öğretiyor. Bu çok hoşuma gidiyor, çok şey öğreniyorum. Arda gibi çok büyük bir kalbi olan, alçak gönüllüğünü hiç kaybetmeyen bir arkadaşım olduğu için gurur duyuyorum. Takımdaki en iyi arkadaşım, mükemmel bir insan” açıklaması yapmıştı.