Bu mağlubiyetin ardından Real Madrid 70 puanda kaldı.  Real Betis'i 2-0 ile geçen Atletico Madrid de Real Madrid'i yakaladı. Barcelona üçüncü sırada kaldı fakat her iki ekiple puan farkını bire indirdi.

Maça Barcelona hızlı başladı. Yedinci dakikada Lionel Messi'nin pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Iniesta'nın vuruşunda kaleci çaresiz kaldı. Barcelona 1-0 öne geçti.

Golden beş dakika sonra Real Madrid'in Fransız forveti Karim Benzema ceza sahası içinde mutlak bir gol pozisyonunda topu dışarı attı. Ev sahibi ekip gol için bastırırken Barcelona ani ataklarla tehlikeli ataklar yakaladı. Bunlardan birinde 14'üncü dakikada Messi topu auta gönderdi.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ BURADA

Hızlı başlayan maçta 20'nci dakikada skor 1-1'e geldi. Soldan Di Maria'nın ortasında Benzema çok iyi yükselip kafayla vurdu. Top, kaleci Victor Valdes'in müdahalesine karşın ağlarla buluştu.

Benzema iki dakika geçmeden ikinci golünü attı. Atak yine soldan gelişti. Yine Di Maria'nın ortasında topu diziyle önüne indiren Fransız golcü takımını öne geçirdi. Barcelona'da Lionel Messi 42'de ilk yarının skorunu tayin eden golü attı.

Dört golün ve birçok pozisyonun izlendiği Bernabeu'da ilk yarı 2-2 sona erdi.

İkinci yarının ilk iki golü de penaltıdan geldi.  Golleri 55'te Cristiano Ronaldo, on dakika sonra da Lionel Messi kaydetti. Fakat Arjantinli'nin golünde bir de kırmızı kart çıktı. Penaltının oluşumunda Neymar'ı düşüren Sergio Ramos oyundan atıldı. Ev sahibi ekip son 25 dakikayı 10 kişi oynadı. Rakibinin eksik kalmasının ardından ataklarını hızlandıran Barcelona'nın bir şutu direkten dönerken 83'te hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

Iniesta'nın düşürülmesinin ardından kazanılan penaltı vuruşunu Messi yine filelere gönderdi ve maçtaki üçüncü golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 4-3 sona erdi.
.
Real Madrid'de Jose Mourinho sahya kaleci Diego Lopez ile çıktı. Casillas yedekler arasındaydı. Portekizli, Isco, Coentrao ve Isco'yu da ilk 11'e almadı. Hücumda Di Maria, Ronaldo ve Benzema ile gol aradı. Bale de sahadaydı.

Barcelona'da ise Gerardo Martino Neymar ve Messi'yi birlikte sahaya sürdü. Alexis Sanchez ve Pedro yedekte başladı.

ARDALI ATLETİCO LİDER DURUMDA