UEFA Euro 2016 elemelerinde İrlanda Cumhuriyeti, Cebelitarık'ı 7-0 mağlup etti. D Grubu mücadelesinde İlk 18 dakika içinde üç gol birden atarak hat-trick yapan Robbie Keane geceye damga vuran isim oldu.

Tecrübeli santrafor bu gollerle yalnızca galibiyeti getirmedi, aynı zamanda bir rekorun altına da imzasını attı. Avrupa Şampiyonası elemelerinin en golcü ismi dün geceye kadar Hakan Şükür'dü.

DİĞER MAÇLAR

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemelerinde  2. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenenecek şampiyonanın elemelerinde D, F ve I gruplarında 8 maç oynandı. 

Karşılaşmaların ardından D Grubu'nda Polonya, F Grubu'nda Kuzey  İrlanda ve I Grubu'nda Danimarka ikinci haftayı lider kapattı. Bu arada 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde üçüncü hafta  heyecanı yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. 

Elemelerde yarın 3 grupta 8 maç oynanacak. A Grubu'ndaki ilk iki  maçından puansız ayrılan Türkiye, üçüncü haftada 13 Ekim Pazartesi günü  Letonya'ya konuk olacak. 

D Grubu: 

İrlanda Cumhuriyeti - Cebelitarık: 7-0 
İskoçya - Gürcistan: 1-0 
Polonya - Almanya: 2-0 

F Grubu: 

Romanya - Macaristan: 1-1 
Finlandiya - Yunanistan: 1-1 
Kuzey İrlanda - Faroe Adaları: 2-0 

I Grubu: 

Ermenistan - Sırbistan: 1-1 
Arnavutluk - Danimarka: 1-1