38 yaşındaki eski Galatasaraylı, Avustralya Ligi'nde bir takımın başına geçmek istediğini söyledi.

Emekli olduktan sonra İngiltere'ye giden ve halen Premier Lig ekibi Watford'un 23 yaş altı takımını çalıştıran Kewell, artık A takım çalıştırma zamanı geldiğini düşünüyor.

İngiliz basınına açıklamalar yapan Kewell, ''Avustralya'dan teklif gelirse, bunu yapmayı çok isterim. Orası benim evim. Olmaması için bir neden yok. Avustralya Ligi çok iyi bir lig. Orada genç bir teknik adam olmak heyecan verici bir deneyim olur. Çok tutkulu bir lig ve gün geçtikçe daha da güçleniyor. Orada çalışmak gurur verici.'' açıklamalarında bulundu.

İngiltere macerasını da anlatan Harry Kewell, ''Büyümekte olan bir kulüpteyim. Çok iyi bir kulüp. Güzel bir deneyim oluyor. Futbolcular, taraftarlar hepsi harika. Tesisler de oldukça iyi durumda. Koçluk, hala benim için yeni bir olay. Onları geliştirmeye devam edeceğim. Çok dikkatliler ve öğrenmeye çok açıklar. Söylediğim şeyleri dinliyorlar ve yapmaya çalışıyorlar'' dedi.

Galatasaray'a gelir mi?

Galatasaray'da Riekerink'in görevine son verilmesi durumunda yeni yapılanma içerisinde olacağı iddia ediken Harry Kewell için sarı-kırmızılı taraftarlar da kampanya başlattı. Galatasaray taraftarının ısrarlı bir şekilde sarı-kırmızılı takımın teknik heyetinde görmek istediği Avusturalyalı teknik adamın kariyer planları arasında şu anda İngiltere'de çalışmak yer alıyor.

Harry Kewell 2008 - 2011 yılları arasında Galatasaray forması giymişti.