EITV’inin iddiasına göre Galatasaray’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mariano, Flamengo ile prensip anlaşmasına vardı. Brezilyalı oyuncu Türkiye Ligi’nin tamamlandığı tarihten itibaren sözleşmesini aktif hale getirerek Rio De Janeiro ekibin transfer olacak. Mariano’nun ligin ilk yarısında Galatasaray’dan ayrılması planlanmıştı ancak takımda kalan sambacı, yaptığı asistle ve oynadığı futbolla bir anda öne çıktı.

Mariano kimdir;

Mariano Ferreira Filho (23 Haziran 1986) doğumlu, Brezilya vatandaşı futbolcu. Ligue 1 takımlarından FC Girondins de Bordeaux’in formasını giyen oyuncu, Defans bölgesinde görev yapmaktadır.

Galatasaray'ın yeni transferi Mariano Ferreira Fiho, Brezilya’da küçük bir kent olan Sao Joao’da 23 Haziran 1986’da doğdu. 21 yaşında kendisini beğenmeyen Cruzeiro’dan ayrılıp transfer olduğu Fluminense’de patlama yaptı. Onu ilk keşfeden Fransa’nın Bordeaux takımına 3 milyon Euro’ya gitti. Fransa’da üç sezonda gösterdiği performansın ardından adı Roma, Inter, Bayern Münih ve Barcelona gibi kulüplerle anılmaya başlandı.

Mariano'yu o dönem Sevilla şimdi ise Roma’da Sportif Direktör olan Monchi kaçırmadı. Yeni Dani Alves olarak anılan futbolcu 2015-16 sezonunda Sevilla’nın Avrupa Ligi şampiyonluğunda büyük rol oynadı. Shakhtar ile oynanan yarı final maçında sağ açıkta forma giyip üçüncü golü kaydetti. Liverpool karşısında finalde de Gameiro’ya asist yaparak kupayı kazandıran isimlerden biri oldu.

Gsgazete