Galatasaray ile Club Brugge arasında Mbaye Diagne savaşı çıktı… Senegalli oyuncunun son iki aylık maaşını alamaması nedeniyle hem Galatasaray’ı, hem de Club Brugge’u FIFA’ya şikayet etmesi üzerine sarı-kırmızılı yönetim harakete geçti. 

Kendilerine bir an önce Diagne’nin kiralanmasından doğan ödemenin yapılması istendi. Bu ödeme ile Senegalli oyuncunun ödemelerinin yapılacağı bildirildi. Club Brugge ise Diagne için herhangi bir ödeme yapılmayacağının, konunun hem UEFA’ya hem de FIFA’ya taşınacağını iletti. Kendilerinin Diagne’nin sözleşmesini tek taraflı olarak feshettini G.Saray’a iletti. 

Galatasaray ise Diagne ile beraber FIFPro aracılığıyla Club Brugge aleyhine UEFA ve FIFA’da tazminat davası açtı.

Bu tazminat davasında Galatasaray yönetimi ve Diagne, Club Brugge’un bir futbolcunun oynama hakkını elinden aldığını iddia ederek sözleşmede yazan, “Club Brugge yükümlülüklerini zamanında yerine getirmezse 15.5 milyon euro öder” maddesinin işletilmesini istedi. 

Bu arada Fatih Terim’in Andone’un kiralık sözleşmesini feshedip, Diagne’ye lisans çıkarılmasını istediği ancak Senegalli oyuncunun tazminat maddesine takıldığı ortaya çıktı. Eğer Diagne’ye lisans çıkarılsaydı, Club Brugge’la sözleşmesinin tek taraflı feshinin kabul edilmesi kabul edilecekti. Böylecek 15.5 milyon euro’luk tazminat hakkı ortadan kalkacaktı.

Kaynak: Fotospor