AA - FIFA Ballon d'Or (Altın Top) ödülünün son 3 yılki sahibi, La Liga takımı Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, futbol kariyerini sadece Barcelona'da gördüğünü bildirdi.

Messi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Benim amacım Barcelona'da kalmak. Eğer hakkımda söylenenler, beni isteyen kulüpler gerçekse teşekkür ediyorum. Bunların söylenmesi gurur verici ama benim hayatım Barcelona'da'' dedi. 

''ARTIK BUNLARA ALIŞTIM''

Messi, Barcelona ile kulüpsel ve bireysel bazda birçok ödül kazanma şansına sahip olduğunu ancak bunu Arjantin Milli Takımı'na da taşımak istediğini de ifade etti. Sakatlığıyla ilgili iddialara ise ''aldırış etmediğini'' yineleyen Arjantinli yıldız futbolcu, ''Bunlar beni hiç endişelendirmiyor çünkü hakkımda birçok şey söylenip, yazılıyor. Artık bunlara alıştım. Beni şu anda üzen, takım arkadaşlarıma yardımcı olamamam ama bir sakatlığın geçmesi için gerekli bir süre vardır. Gelecek yıl, tekrardan başlama hevesiyle geri döneceğim'' diye konuştu.

Portekiz'in İsveç'i eleyerek 2014 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanması ve Cristiano Ronaldo'nun formuyla ilgili yöneltilen bir soruya da cevap veren Messi, ''Dünya Kupası'nda en iyi takımların olması çok iyi. Ronaldo en iyi döneminde mi bilmiyorum ama her zaman tüm maçlarda gol atmaya, milli takımına ve kulübüne yardımcı olmaya devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

ARDA'YA BÜYÜK ÖVGÜ

Bu arada ''Atletico Madrid'in yükselişi ve Türk Messi olarak adlandırılan Arda ile ilgili ne düşünüyorsun?'' sorusuna da Messi, ''Atletico çok rekabetçi bir takım.  Bu ritmi kaldıramayacağı düşünülüyordu ama geçen sezondan itibaren tüm şampiyonalarda en üstlerde yer almak için her şeyiyle mücadele veriyor. Simeone büyük bir iş yapıyor. Arda, kalitesiyle maçlarda zamanı çok iyi kontrol edebilen bir futbolcu'' yanıtını verdi.

Messi ayrıca, Almanya Milli Takımı'nda çok iyi genç futbolcular olmasına rağmen tercihini Mesut Özil'den yana kullandığını ifade etti. Arjantinli futbolcu, Özil için ''Eğer Almanlardan bir futbolcu seçmek zorunda kalırsam, bu Mesut olur. Barcelona'da oynamasını istediğimden için değil. Çok kaliteli ve futbolu çok hoşuma gidiyor'' değerlendirmesinde bulundu.