Galatasaray'dan ayrılarak Bundesliga ekiplerinden Mainz'ın yolunu tutan Jose Rodgiguez, Ryan Donk'un Real Betis'e transferini İspanyol basınına değerlendirdi ve Hollandalı oyuncunun Galatasaray'a transferinde Wesley Sneijder'in payı olduğunu iddia etti.

Geçen sezon Kasımpaşa ile oynadıkları maç sonrasında Sneijder'in Donk'un transferi için öneride bulunduğunu belirten Rodriguez, "Kasımpaşa ile oynadık ve Donk takımın en iyilerinden biriydi. Fiziksel olarak inanılmazdı ve oldukça iyi bir iş çıkardı. Çok net olarak hatırlıyorum, maç sonunda Sneijder ortaya geçti ve 'Donk'u transfer etmelisiniz' dedi" ifadelerini kullandı.

"Bu durum Donk'un suçu değil"

Ryan Donk'un transferinin Galatasaray'dan ayrılmasına neden olmadığını ve Riekerink'in 'daha yaşlı'yı tercih ettiğini kaydeden İspanyol oyuncu, "Donk'un Betis'e gitmesi beni açıkcası şaşırttı. Kış aylarında transfer edildi ve takımda önemli biri olmuştu. Ryan, Galatasaray'a karşı defansif ön libero oynarken dikkat çekmişti. Defansta da oynayabiliyordu, Ancak Galatasaray'a orta sahada oynaması için transfer edilmişti. Sadece defansif olarak oynadı Galatasaray. Benim oynamamam da Ryan'ın suçu değil. Basitçe söylemek gerekirse, hoca daha yaşlı olanları seçti. Ryan 30 yaşında görünmüyor. Kendine dikkat eden, profesyonel, güçlü ve fiziksel olarak sizi çok şaşırtabilecek bir oyuncu" diye konuştu.

"Türkiye'de 3 tane iyi takım var"



Jose Rodriguez, Donk'un Betis'te başarılı olacağını öne sürerken, "İki ayağını da çok iyi kullanabilen bir oyuncu Donk. Eğer Betis'te Dani Ceballos'un yanında oynarsa, çok iyi performans gösterecektir. Ancak, baskıyı hissetmezse, bilgisayar çöker. Galatasaray'da tansiyon yüksekti, bu yüzden adaptasyon anlamında sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Yine de Türkiye'deki oyun anlayışını değiştirmeli. İspanya'da, Türkiye'deki seviyeden farklı olacak. Türkiye'de 3 tane iyi takım diğerlerinden ayrılıyor" dedi.

Betis'ten bir teklif almadığını belirten Rodriguez, hayalinin ise Real Madrid'e dönmek olduğunu belirtti. 2,15 milyon euro bonservis bedeliyle Mainz'ın yolunu tutan Rodriguez'in Alman ekibiyle 4 yıllık sözleşmesi bulunuyor.