Detaylar şöyle:

115 MİLYON EURO

Chelsea, 115 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Inter'de forma giyen eski futbolcusu Romelu Lukaku transferinde son aşamaya geldi. İki kulüp ve 28 yaşındaki Belçikalı golcünün avukatı arasında son görüşmeler yapıldı. Yapılan pazarlıkların ardından transfer için anlaşma sağlandı ve artık geriye sadece prosedürler ve ufak detaylar kaldı.

INTER'DE 1 NUMARAYDI

Inter'de 95 maçta 64 gol atan ve geçen sezon İtalyan ekibinin şampiyonluğunda başrolde yer alan Romelu Lukaku, yeniden Chelsea forması giyerek kariyerine Premier Lig'de devam edecek.

CHELSEA'DE GOL ATAMADI

Chelsea'de 15 resmi maçta forma giyen ve bu karşılaşmalarda gol atamayan Romelu Lukaku, imzanın ardından İngiliz ekibinde unutulmaz bir performans sergilemek için daha agresif olacak.

CHELSEA, 15 MİLYON VERMİŞTİ

2011 yılının Ağustos ayında 15 milyon euro karşılığında Anderlecht'ten Chelsea'ya transfer olam Romelu Lukaku, Londra ekibinde bir türlü bekleneni veremedi. Lukaku önce West Bromwich Albion'a, sonra da Everton'a kiralandı. Everton, gösterdiği başarılı performansın ardından 35,3 milyon euro ödeyerek Belçikalı golcünün bonservisini satın aldı.

ÖNCE MANU, SONRA INTER

2014'te Everton'a imza atan Lukaku, 2017 yazında 84,7 milyon euro karşılığında Manchester United'ın yolunu tuttu. İki sezon Manchester United'da forma giyen Belçikalı yıldız, 2019'da 74 milyon euro karşılığında Inter'e imza attı.

TOPLAM 327,56 MİLYON EURO

Bugüne kadar Romelu Lukaku'ya kiralama ve bonservis bedelleri için toplam 212,56 milyon euro ödendi. Belçikalı yıldızın, Chelsea'ye imza atmasının ardından bu rakam 327,56 milyon euro olacak.

(Sporx)