Koronavirüs tehdidi Ronaldo'nun ada almasına neden oldu. Juventus'un yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, ilha de fuzeta adasını satın aldı. Ronaldo'nun virüs salgını geçene kadar bu adada yaşamını sürdüreceği öğrenildi. Cristiano'nun ilha de fuzeta adasını almasından sonra adanın nerede olduğu merak konusu oldu. Peki ilha de fuzeta nerede?

ilha de fuzeta nerede? ilha de fuzeta neresi

Fuseta, Portekiz Olhão belediyesinde eski bir yerleşim yeridir. 2013 yılında, eski yaşayanlar yeni yaşayanlar ile birleşerek Moncarapacho e Fuseta'yı oluşturmuşlardır. Nüfus 2000 civarı. 

0.36 kilometrekarelik bir alana sahip olan Fuseta, kuzey ve batıda Moncarapacho cemaati ile güneyde, Ria Formosa tarafından ve doğu boyunca Tavira belediyesi ile sınırlanmış Algarvean sahili boyunca yer almaktadır .

Fuseta'nın başlıca ekonomik faaliyeti balıkçılık ve türevleri olmaya devam ediyor. Plajlar, kamp parkları ve Armona-Fuseta adasına yakınlığı sayesinde turizm endüstrisi büyüyor.

ilha de fuzeta nerede? ilha de fuzeta tarihi..

ilha de fuzeta tarihi 1572'lere kadar dayanır. Fuseta ilk olarak Portekizli Keşif Çağı sırasında kitaplarda , balıkçıların birçoğunun Uzak Doğu'daki baharat yollarına ve keşiflere kadar karavelere taşındığı ortaya çıktı . Bu alanın bir asilzade ve sakini olan Gaspar Corte-Real , 1500 yılında Newfoundland olarak bilinen araziyi keşfettiğini ve Portekiz'in birçoğunun morina aramak için Büyük Bankalara girişimlerini başlattığını iddia etti .

Fuseta'daki en eski dini ibadet yeri olan Nossa Senhora do Carmo Şapeli (Carmo'nun Leydi ) 1758'de vardı. Nüfus arttıkça Algarve Piskoposu D. Francisco Gomes de Avelar, ekümenik vermek için dilekçe verdi daha önce Moncarapacho'ya dahil olan bucak bağımsızlığı . Fuseta kendi cemaati olmasına rağmen, 12 Mart 1874'te, cemaatin nüfus seviyeleri önemli ölçüde artıncaya kadar Moncarapacho'nun bir parçası olmaya devam edeceğini belirten Bishop D. André tarafından. Sonunda yeni bağımsız bölgeyi kuran, 22 Ekim 1802'de Piskopos D. Francisco Gomes'du.

1790 yılında yerleşim, Nisan ve Eylül ayları arasında Laraxe çevresindeki sularda avlanan 90 balıkçı ve altı balıkçı teknesi içeriyordu. Ekim'den Paskalya'nın sonuna kadar bu balıkçılar Setúbal çevresinde balık tutacak ve Lizbon'da boşaltılacaklardı.

1835'te bölge, Piskopos Valisi Dr. António de Santo Ilídio da Fonseca e Silva tarafından Diocese'ye ücret ödemekten muaf tutuldu. Bu yıl Fonseca ve Silva, 1898'de Kral Carlos tarafından ziyaret edilen parochial kiliseyi inşa etme ihtiyacını belirlediler . 1825 yılında Fuseta ve Tavira'yı ayıran deniz güvenliği uzlaşma gelirleri kullanılarak yüksek bir yere inşa edilmiştir.

Kaynak: Wikipedia