"EN RAHAT G.SARAY MAÇIYDI"

Kayserispor'un bu sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yenip, Beşiktaş'la berabere kalarak sergilediği başarılı performans hakkında da konuşan Umut Bulut, "3 büyüklerle maç yaptık ama en zorlandığımız takım Beşiktaş oldu. Son dakikada gol yedik ama çok zorlandık. 4-1 kazandığımız Fenerbahçe maçında da zorlandık diyebilirim. Çünkü o dönem stresliydik. Kıyaslama yaparsak Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray arasında en rahat oynadığımız maç Galatasaray maçıydı." ifadelerini kullandı.

"Futbola 11 yaşında PetrolOfisi'nde başladım. Beni götürdüler kulübe. Futbola başlama sürecim böyle oldu. Kariyerimiz olarak ilk başlangıcımız burasıydı. 7 yıl profesyonel takımda oynadım. Ondan sonra 3. ligde oynamıştım en son. Oradan Ankaragücü'ne transfer oldum ve profesyonel kariyerim başladı."

"RONALDO'YU ÇOK BEĞENİYORUM"

"Her futbolcunun mutlaka sevdiği futbolcular vardı. Ben de dünden bu yana Brezilya'da Ronaldo'yu çok severim. Bana göre Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan bir tanesi. Belki sakatlık yaşamasaydı Messi'yi geçebilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum."

DÖNÜM NOKTASI

"İlk profesyonel maçımda gol atmıştım. Petrol Ofisi'nde oynuyordum, 17 yaşındaydım. Benim için en büyük dönüm noktasıydı. Ancak buralara gelmemdeki dönüm noktası Ankaragücü formasıyla İstanbulspor'a attığım goldü. Son dakikalarda atmıştım. Kariyerim için dönüm noktası olmuştu."

"RIZA HOCANIN YERİ AYRI"

"Çok farklı hocalarla çalıştım. Beni bu konuma getiren hocalardan birisi Rıza hocaydı. Onun yeri çok farklı. Konumu da Türkiye'de çok iyi. Fatih hoca ve Şenol hocayı onları anlatmaya gerek yok. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi hocaları. Ersun Yanal ve Mustafa Denizli de öyle. Güzel ve kariyeri olan hocalarla çalıştım. Hepsinden farklı farklı şeyler öğrendim."

"G.SARAY'DAN TEKLİF GELİNCE..."

"Ben Avrupa'da kalıp dönmeyi düşünmüyordum ama Galatasaray'dan teklif gelince hiç düşünmeden evet dedim. Çok güzel bir jenerasyona denk geldim. Özellikle ilk geldiğimde hazır bir kadro vardı. Bana çok faydası oldu. Şampiyon kadroya gelip 11'de başlayıp, uzun süre oynayarak formanın hakkını verdiğimi düşünüyorum. Güzel bir serüvendi. Galatasaray'da 4 yıl kaldım ama ilk sezon çok farklıydı. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarımız ve Türkiye şampiyonluğu çok farklıydı."

Tecrübeli futbolcu Umut Bulut, Galatasaray'daki 4 sezonu anlatırken, özellikle son yılda yaşadığı stresi kariyerinin hiçbir döneminde yaşamadığını belirtti.

"8 KUPA KAZANDIK"

"Galatasaray'da şanssızlık yaşadığımı düşünmüyorum. Ben 4 sene kaldım. 8 kupa kazandık. Ben de vesile oldum. Sadece geçen sezon takım halinde zor bir sezon geçirdik. Diğer 3 senede iyiydik. Hatta geçen yıl bile Türkiye Kupası'nı kazandık. Geçen yıl tabi ki şanssızlık yaşadığım anlar oldu. Hatta kariyerimde ciddi anlamda strese girdiğim bir dönemdi. Geçen seneki kadar hiçbir stres yaşadığımı hatırlamıyorum. Takımın performansı iyi değildi çünkü. Herkes benden gol bekliyordu çünkü. Tabi Galatasaray'da oynuyorsanız her maç gol atmak zorundasınız. Bu istikrarı sağlayamadığınız zaman taraftar ve basından tepkiler geliyor. Ben de bundan dolayı ciddi anlamda strese girdim. Şanssızlık olarak değerlendirmek olmaz ama gerçekten zor bir sezondu benim için."

(Hürriyet)