TOP VE KALECİ GÖRMEK İSTEMİYORDUM
Juventus'taki ilk idmanımda koç (Fabio Capello) 'Ibra' diye seslendi ve işaret etti. Daha sonra akademiden genç çocuklarla antrenman yaptım. Onlar orta açtı, ben gol attım. Bu her gün yarım saat devam etti. Artık eve gitmek istiyordum çünkü çok yoruluyordum. Ne top, ne de kaleci görmek istemiyordum. Ama sonunda bir makineye dönüştüm, gol atan bir makine. İtalya'da bu çok önemlidir çünkü en zor pozisyonda forvettir.

ŞANSLIYDIM, ONLARLA ÇALIŞTIM
Paolo Maldini ve Alessandro Nesta'ya karşı oynadığım maçı hatırlıyorum. İkisini geçme şansın zaten azdı, geçsen de bu kez Dida vardı. Ama ben şanslıydım çünkü Buffon, Thuram ve Cannavaro ile çalışıyordum.

HERKES İNGİLTERE'YE GİTMEMEMİ SÖYLEDİ
İngiltere'ye gitmeden önce fikrini dürüstçe söylediğine inandığım birçok farklı oyuncu ile konuştum. Hemen hemen hepsi bu fikrin kötü olduğunu söylüyordu. Bana 'Eğer İngiltere'de iyi bir performans göstermezsen, insanlar daha önce yaptıklarını unutacaktır' dediler. Ama bu beni daha da tetikledi. Herkese karşı çıktım ve İngiltere'ye gittim. Çok yaşlı olduğumu düşündüler. 35 yaşındaydım ve Premier League için yaşlı görünüyordu. İnsanları ikna etmem 3 ay sürdü. Bu zor bir meydan okumaydı ve ben asla meydan okumalardan kaçınmam.

BENJAMIN BUTTON GİBİ HİSSEDİYORDUM
United'da fantastik günler geçirdim. Hepsini çok özlüyorum. United'da kendimi Benjamin Button gibi hissettim. Gittikçe daha da gençleşiyordum, ta ki o sakatlığa kadar.

EĞER ADA'YA 10 YIL ÖNCE GELSEYDİM
Daha önce de demiştim, insanlar Premier League'e 10 yıl önce gelmediğime sevinmeli, çünkü çok başka şeyler olurdu. Premier League'de neler yapabildiğimi gördünüz.

SUPERMAN GİBİYDİM ANCAK...
(Sakatlığıyla ilgili) Nasıl olduğunu ben de anlamadım. O güne kadar hiç ciddi bir sakatlık yaşamamıştım. Superman gibiydim, asla kırılmaz, asla yıkılmaz. Sadece Zlatan Zlatan'ı sakatlayabilirdi. Bu şekilde futbolu bırakmak istemiyordum. Ben de yeni bir meydan okumaya karar verdim. Yeniden sahalara dönecektim.

HAYAL KIRIKLIĞI İSTEMİYORDUM
Sakatlandıktan sonra tekrar seçildiğimde Mourinho'ya ''Seni ya da takımı hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Sakatlanmadan önce bir Zlatan aldın, ama sana bu Zlatan'ı vermeyeceğim çünkü hazır değilim. Hazır hissetmiyordum, farklı bir his. Bu zor bir süreçti ama zaman geçtikten güvenim tazelendi.

BEN LA'İ SEÇTİM..
LA'i seçmemden birçok faktör var. Daha önce biz (Zlatan ve eşi) bu konu hakkında düşünmüştük. Eşim LA'de yaşamak istediğini söylemişti. Ama dediğim gibi LA beni seçmedi, ben LA'i seçtim.

BU AYAKLAR SAYESİNDE YEMEK YİYORUZ
Ayaklarımın çirkin olmasını umursamıyorum. O ayaklar sayesinde yemeğimizi yiyoruz.

KENDİ GEZEGENİMDEN GELDİM
Kendi gezegenimden geldim, daha önce kimsenin görmediği... Bazıları gettolardan geldiğimi düşünüyor. Beni hep farklı gördüler, hoş karşılamadılar ama şimdi hepsi beni takip ediyor. Ben kendi gezegenimden geldim; Zlatan Gezegeni.

sporx