Başkan Dursun Özbek, özellikle amatör branşlarla ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

KOPENHAG MAÇI YORUMU

Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı

"Futbol takımımız her zaman olması gerektiği yerde, yani Şampiyonlar Ligi'nde mücadelesine devam ediyor. Kopenhag maçında son dakikaya kadar mücadele edip tarih yazacağımıza yürekten inanıyorum. Galatasaray, her zaman Türkiye'nin gururudur. Öyle olmaya da devam edecektir."

"900 MİLYON TL FAİZ ÖDEYECEĞİZ"

"O günün koşullarında borçlanma faizimiz TLREF + 1.5 şeklindeydi. O günkü şartlarda TLREF yüzde 8-9 mertebesindeydi. Birçok arkadaşım 'Yahu neden çıkıyorsun anlaşmadan, 2030'a kadar anlaşma, yüzde 10 bile değil faiz, bunu kullan' dedi. Bu bugün böyle dedim, böyle olmasına rağmen senede 300-350 milyon TL faiz ödüyoruz, o günün koşullarında söyledim. Faiz böyle bile kalsa çıkacağım dedim. Bu sadece faizle ilgili şart değil. Yapılan anlaşma çerçevesinde eller kollar bağlı, her şey bankaların elinde. Peki bugüne geldik. Bugün yüzde 40'ı aşkın faiz ödüyoruz. Borç ortada. Faizin nerede duracağı belli değil. Şu anda, bugün itibarıyla yaklaşık 900 milyon TL faiz ödeyeceğiz."

ÖMER YALÇINKAYA SÖZLERİ

"Genel menajer olarak Ömer Yalçınkaya'yı göreve getirdik. Bu karar basketbol konusunda yöneticilerimiz ile uzun süredir iştişare ettiğimiz tümüyle performansa bağlı idari bir karardır. Ömer Yalçınkaya; tecrübesi, Galatasaray kültürünü tanıması ve şu anda ihtiyacımız olan takımdaşlık duygusunu geri getireceğine inandığımız ve güvendiğimiz için bu göreve getirilmiştir."

ERDEN TİMUR'A TAŞEKKÜR

"Erden kardeşim sağolsun futbol tarafına yoğun mesailer harcasa da elini Basketbol şubemizin üstünden hiç çekmedi. Erden Timur'a ve NEF markasına destekleri için çok teşekkür ediyorum."

PROJELER HAKKINDA

"En önemli projelerimizden birisi Kemerburgaz'daki tesisimiz. Yaklaşık 130 dönüm civarında arsamızı çok önceden benim başkanlığım döneminde kazandırmıştık. Oradaki faaliyetlerimizi gördünüz."

"Mecidiyeköy projesi Galatasaray'ın motor projesidir. 180 adet residance yaptık. Bunların satılmasından büyük bir fon elde ettik. Florya'nın 40 dönümlük kısmı bize ait değildi. Almak için kullandığımız 18 aylık krediyi de Mecidiyeköy projesi ile 6 ayda ödedik."

"Florya'daki 60 dönüm arazi şu anda borçsuz harçsız şekilde kulübümüze ait."