Dursun Özbek, 25 Mayıs'daki seçim öncesi çıkan iddialara cevap verdi.

"GALATASARAY'IN YANINDA OLDUM"

"Bu hayat çizgisinde iki önemli nokta var. Bir, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in her seviyedeki insana fırsat eşitliğini tanıdığının kanıtıyım. Köyden gelen bir çocuk olarak Galatasaray Spor Kulübü gibi Türkiye'nin en büyük, en gözden kulübüne başkan oldum. Bu çok önemli. Bu herkesin, tüm gençlerin hayaline de örnek olmalı. Biz Galatasaray'a borçlandık, ben şahsen borçlandım. Elim ekmek tuttuktan sonra her seviyede Galatasaray'ın yanında oldum. Yönetimde olduğum zaman da, olmadığım zaman da, her dönemde. Ne imkanım varsa kullandım. Dursun Özbek dediğin zaman Galatasaray Lisesi'nde taa Özhan Canaydın Ağabey döneminden beri içindeyim."

"HERKESİ DAVET ETTİM"

"Ben Galatasaray'da birlik ve beraberliği sağlamak, tek yumruk haline getirmek için geldim. Bunu yaparsak sportif manada bileğimizi kimse bükemez dedim. Bu yüzden Kemerburgaz'da temel atma törenine herkesi davet ettim. Sözüme inanarak hepsi geldi. Birbiriyle küs olanlar da geldi."

"RİVA BİZE 170 MİLYON DOLAR SAĞLADI"

"Bir delikli kuruşun dahi Galatasaray'ın kasasına girmesi için çalışıyorum. Bunu yapabileceğim en iyi firma, devlet. Emlak Konut güvencesi deniyor. Bugüne kadar yüzde 50-60'lık kısım bitti. Oturum da yapıldı. Riva bize 170 milyon dolar girdi sağladı. 'Hangi kulübün finansal yapısı istikrarlı?' diye bankalara sorun, hepsi 'Galatasaray' der. Oradan gelen parayı harcamadık, borçları erittik."

FLORYA ARAZİ HAKKINDA

"Galatasaray'ın Florya'daki arazisi 80 dönüm. Çok önemli bir bağışçımızdan Galatasaray'a kazandırılmış 20 dönümlük daha bitişik bölüm var. Florya bize dar geliyor kardeşim. Florya'da iki tane nizamı saha var. Birinde A takım idman yapıyor, diğerinde alt yapı maç yapıyor. Ayrıca Florya'da bizim kullandığımız kapalı alan 4.500 metrekare. Biz Florya'dan maç gün akşamı trafikten çıktığımızda stadyumumuza gelmemiz 1 saat 1,5 saat sürüyor. Elbette performansı etkileyen bir şey bu, seyahat ediyoruz. İzmit'e gitmekle aynı şey."

"KREDİYİ 6 AYDA KAPATTIK"

"Florya'yı 1 milyar 85 milyona satın aldık. Parayı da Mecidiyeköy'deki dairelerden topladık. 18 aylık bir kredi aldım. Banka orada benim imzamı istedi. Hiç çekinmeden imzaladım. 18 aylık krediyi 6 ayda kapattık. Florya'da Galatasaray'ın 21 dönümlük arsası 65 dönüme çıktı. Tapusu Galatasaray'a aittir. Bu ticaretten 5 kuruş borcu yoktur."

KEMERBURGAZ NASIL OLACAK?

"Kemerburgaz'da kapalı alanımız 14.000 metrekare. Florya'daki kapalı alanımızdan çok daha büyük. Her şeyi yurt dışındaki elit kulüplerden daha iyi. Şu an binamız ve sahalarımız bitmeye çok yakın."

Uğur Karakullukçu: "Cenk Ergün Galatasaray'ı batıracaktı" Uğur Karakullukçu: "Cenk Ergün Galatasaray'ı batıracaktı"

ERDEN TİMUR YENİ YÖNETİMDE OLACAK MI?

"Erden kardeşim 7 önce ricam sonrası forma sponsorumuz oldu. Galatasaray sevdalısı bir arkadaş, buna kimsenin diyeceği söz yok. Yönetim Kurulu'nda herkesin aynı şeyi düşünmesini sağlayamazsın. Ama bizim kültürümüzde şu var; uygulamada birliği sağlayıp ona göre hareket eden bir camiayız. Fikir ayrılığımız sevgi ayrılığı değildir. Erden Timur benim kardeşimdir. Her zaman hizmet etmeye devam edecektir. Kimse fitne edebiyatıyla bu işi başka seviyeye çekmesin. Gönül birliğimiz halen devam ediyor." dedi.