Başkan Özbek, TFF'yi istifaya davet ettikleri açıklamaya dair konuştu.

"EN ÖNEMLİ ŞEY YAPILANMA"

Ünal Aysal ve Abdürrahim Albayrak'tan Dursun Özbek'e veto Ünal Aysal ve Abdürrahim Albayrak'tan Dursun Özbek'e veto

"Yeni seçilmiş bir TFF'nin desteklenmesi gerektiğini daha önceki konuşmalarımda ifade etmiştim. TFF'nin yapmış olduğu uygulamalar neticesinde Kulüpler Birliği üyelerinin çoğunluğu devam etmemesi gerektiğini düşünüyordu. Biz süre verilmesi gerektiğini düşünerek arkasında durduk. Son dönemdeki olaylar öyle seviyeye geldi ki Galatasaray'a göre bu TFF'nin Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine ulaştık. Yapılması gereken en önemli şey yenilenme, yeniden yapılanma. Bunun arkasındayız."

"VARI'I YÖNETEN KİŞİLERDE TEREDDÜTLER VAR"

"VAR sisteminin Türk futboluna gelmesiyle birlikte bazı tartışmaların bitmesi hedefleniyordu. Hala uygulamalarda, VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var. Tüm kulüplerin tüm maçlarında büyük hatalar olduğu kanaatindeyim. Bu spekülasyonlar ve tartışmalar öyle seviyeye geldi ki artık hiçbir kulüp memnun değil. Bunun daha büyük boyuta gelmesini engellemek lazım, bunun için de yenilenmeye ihtiyaç var."

"BUNU GÖRMEDİLER Mİ BİLMİYORUM"

"Urfa'daki sahanın yarı otomatik ofsayt sistemine uygun olmadığı konusunun muhatabı TFF. Bunu görmediler mi, düşünmediler mi bilmiyorum."

BANKALAR BİRLİĞİ SÖZLERİ

"Bütün gelirlerin %50'si Bankalar Birliği konsorsiyumu tarafından bloke ediliyor. O da ne demek? Hazırladığınız bütçenin iki katını hazırlamak demek. Bundan sonraki dönemlerde gelen yönetimlerin bilmesi gereken bu. Sponsorluk gelirlerimizi en üst seviyeye getirmeye mecburduk çünkü naklen yayın gelirleri çok alt seviyede kaldı."

"50 MİLYON EURO HEDEFİMİZİ GEÇTİK"

"Şampiyonlukla beraber ve çalışmalarımızla bugüne kadar Galatasaray tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştık. 50 milyon euro hedefimizi geçtik."

"GÖREVDEN KAÇMAM"

"Ben anadan doğma Galatasaraylı bir ailenin ferdiyim. Galatasaraylı olarak Galatasaray'ın her konumunda talep edildiği zaman görev aldım. Galatasaray, Dursun Özbek Başkanlığı ve yönetimine ihtiyaç duyuyorsa hiçbir zaman bu görevden kaçmam. Çok önemli bir dönem geçiriyoruz. Şampiyonluk yarışı kafa kafaya gidiyor. Sonraki dönemde de bu hedefimiz var, 5. yıldızı bir an evvel takmak istiyoruz. Seçim polemikleriyle bu yarışın etkilenmemesini istiyorum. Bunu kaçamak bir cevap olarak düşünmeyin. Biz kenetlenmiş olarak bu sezonu götürmek zorundayız. Seçimin konuşulacağı bir tarih vardır, vakti gelince düşüncelerimizi ortaya koyarız. Sportif yarışın etkilenmemesi lazım."

ICARDİ TEPKİSİ

"Icardi'nin dün akşam maçta oynayamayacağını otobüste stada giderken öğrendik. Böyle bir şey olabilir mi? Sen tedbirsiz sevk etmişsin. Bunun bir süreci var. Takım stada gelirken cezayı yapıştırıyorsun. Asıl tartışılması gereken konu bu."

BÜYÜKEKŞİ'NİN KONGRE ÜYELİĞİ SONA ERECEK Mİ?

"Konu Galatasaray yönetim kurulunun gündemine geldi. Bir üyemiz Mehmet Büyükekşi'nin faaliyetleri doğrultusunda Galatasaray Spor Kulübü üyesi olması hasebiyle disipline sevk edilmesini istedi. Bizim tüzüğümüz gereği yönetim kurulları kendisine iletilen bu tür talepleri disiplin kuruluna sevk etmek zorundadır. Neticede kararı disiplin kurulu verecektir. Neticede yönetim gereğini yapmıştır. Disiplin kurulunun vereceği karara bütün Galatasaraylıların saygı duyması gerekir."

"ŞİKE YAZIN BAKIN NE ÇIKIYOR?"

"Google'a girin ananas yazın, halı saha futbol maçı, şike yazın bakın ne çıkıyor karşınıza. Girin araştırın. Bir abi tavsiyesi onlara, hiç boşuna uğraşmayın. İçinde bulunduğunuz ateş, üfleyerek sönmez. Bunu kafanıza yazın." dedi.