Bugün (18 Mayıs 2020) dolar TL kuru ne kadar, kaç TL sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, bugün dolar TL kuru ne kadar kaç TL? Merak edenler için güncel rakamları sizler için haberimizde derledik. 

Dolar TL kuru bugün piyasalar kapalı olduğu için bir önceki günün rakamsal değerleri üzerinden işlem görüyor. Bigpara.com’da kaydedilen verilere göre dolar TL kuru 6 lira 88 kuruş alış ve 6 lira 89 kuruş satış fiyatı üzerinden serbest piyasada işlem görüyor.

DOLARIN TARİHİ

15 Ocak 2520’de Bohemya Çek Krallığı Joachimsthal’dn çıkartılan gümüşlerden para basmaya başladı. Bu paralara Joachimsthaler adı verildi ki bunlara kısaca thaler ya da taler deniliyordu. Bu isimlendirme diğer dillere de taller, talar, dare, dollar gibi farklı şekillerde geçti. Bugün yaygın kullanılan “dollar” biçimi İngilizce’ye Felemenkçeden geçmiştir.

DOLAR İŞARETİNİN KÖKENİ

$ işareti ilk olarak 1770’lerde İspanyol Amerikan Peso’sunun (İspanyol Doları) kısaltması olarak “p” üzeri küçük “s” olarak oluşturulmuştur. Daha sonra yavaş yavaş biçim değiştirerek $ halini almış ve bu işaret Amerikan dolarının da simgesi olmuştur.
Günümüzde dolar dendiğinde akla ilk Amerikan doları gelmektedir ki dolar dünya ekonomisinin, borsaların önemli bir parçasıdır.