Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş piyasaları değerlendirirken yatırımcıları yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında son zamanlarda hükümetin izlediği faiz politikası hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Özellikle sürekli yapılan faiz indirimleri ve yüksek faiz politikasına karşı çıkılmasını değerlendiren İslam Memiş ‘Faize normal şartlarda karşı birisiyim. Ancak bugün izlenen faiz indirimi politikasının Türkiye ekonomisine uygun olduğunu düşünmüyorum. Hükümetin bu konuda elbette bir planı vardır ancak piyasa koşullarını değerlendirdiğim zaman uygun bir zemin hazırlandığını düşünmüyorum’ ifadelerini kullandı.

Dolar Fiyatlarını Değerlendirdi!

Piyasada meydana gelen dalgalanmalar ve ekonomik göstergelerin erken seçim ihtimallerini yeniden gündeme getirebileceğini belirtti. Bunun üzerine dolar fiyatlarında da yeni bir normalin belirlendiği öğrenildi. İslam Memiş yeni dönemde dolar fiyatlarında normalin 18 lira seviyelerinde olduğunu dile getirdi.

Tarım Kredi'de Cumhurbaşkanının müjdelediği indirimler başlıyor! Bu ürünlerde çok ciddi indirim olacak Tarım Kredi'de Cumhurbaşkanının müjdelediği indirimler başlıyor! Bu ürünlerde çok ciddi indirim olacak

Kur düştüğü zaman dolar fiyatlarının da düşeceği düşünülüyor ancak bu doğru bir yaklaşık değil. Kur atakları ile birlikte enflasyonun olumsuz etkilendiğini ve böylece ekonomiyi olumsuz anlamda etkilediği konuşulmaya başlandı. İslam Memiş zam yapmak için belirli bir kesimin olduğunu ancak ekonomik göstergelerin de bu süreç içerisinde hatalı olduğunu belirtti.

Doları Olanlara Uyarı!

Dolar yatırımı olanlar nasıl bir yol izleyeceklerini merak etmeye başladılar. Bunun üzerine doların ilerleyen zamanlarda 20 lira seviyelerine çıkmasının da olası ihtimaller arasında olduğunu belirtti. Dolar’ın 18 lira seviyelerinde sabitlenmesine de dikkat çeken İslam Memiş, piyasalarda beklenen bir düşüşün yaşanmasının pek mümkün olmadığını da özellikle belirtti. Dolar fiyatlarının 18 lira üzerinde olmasını ise içsel bir sorun olarak değerlendirdi. Dolar fiyatlarının yükselmesi normal olarak karşılanmasının pek normal bir düşünce olmadığını ve insanlara bu durumun empoze edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.