Altını olanlar gözünüz açık olsun!  İslam Memiş tongaya düşmeyin deyip uyardı Altını olanlar gözünüz açık olsun! İslam Memiş tongaya düşmeyin deyip uyardı

 Son zamanların en çok takip edilen ekonomistlerinden Selçuk Geçer, ekonomiyi değerlendirmeye devam ediyor. Bu süreçte kendi Youtube kanalı üzerinden yayınladığı videolar ile birlikte yatırımcıların ve vatandaşların merak ettiği altın ve dolar seviyelerini açıkladı. Yatırımcılar, ekonomide sürekli dalgalanmaların meydana gelmesi nedeniyle, yatırımlarını nasıl yönlendireceklerini merak ediyorlar. Bunun üzerine piyasalarda meydana gelen yükseliş sonrasında altın ve doları olan vatandaşların nasıl hareket etmeleri konusunda ciddi uyarılar yapıldı.

Piyasalardaki Yükseliş Devam Edecek!

Son açıklamalarında tartışma yaratan FED faiz kararlarını değerlendirdi. Bu açıklama ve değerlendirme sonrasında FED tarafından üst üste 75 baz puan faiz artırımı gerçekleştirilmişti. Ancak bu hızlı faiz artışının hemen ardından FED’in yeniden geri fren yapabileceği ve faizler konusunda bazı kısıtlamalara gidileceğinin altı çizildi.

Dolara olan eğilim, yapılan incelemelere göre bir miktar azalmış durumda. Yatırımcılar büyük ilgiyi dolardan daha çok altına çevirmiş gibi görünüyorlar. Gram altının da dolara oranla hızlı bir yükselişe geçeceğini ifade eden Selçuk Geçer, yeni tahminlerini paylaşarak yıl sonunda altın ve doların gelebileceği rakamları ifade etti. 18 lira sınırını geçen doların çok geçmeden 20 lira sınırına gelmesi bekleniyor. Gram altının ise doların yükselişinin ardından yıl sonunda 1200 lira seviyelerine gelebileceği ve hatta 1500 lira seviyelerini de test edeceği düşünülüyor.

Enflasyon Konusunda Uyardı!

Enflasyon rakamlarının resmi olarak açıklanması durumun ne kadar vahim olduğunu ortaya koymuştu. Bunun üzerine enflasyon oranlarının aslında gerçeği yansıtmadığını ve rakamlarla oynayarak mevcut durumdaki en iyi senaryonun yansıtıldığını iddia etti. Enflasyonun gelecek dönemlerde daha fazla yükseleceğini ve bunun üzerine yeniden toparlanmasının ise oldukça zor olacağını belirtti. Türkiye ekonomisi hakkında yaptığı tahminlerin oldukça karanlık olması da vatandaşı endişelendirdi.