Merkez bankası açıkladı , yeni 10 liralık banknotlar basılacak. Tarih olarak 04 Mayıs 2020 işarete eden merkez bankası tedavüle girecek banknotları ne zaman tanıtacak merak ediliyor.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, 1211 sayılı Kanun'un Bankamıza verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu 4. tertip 10 TL banknotlar 04 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tedavüle verileceği belirtilmiştir. Merkez Bankası, yeni 10 liralık banknotların 04 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tedavüle verileceğini açıkladı.

Merkez Bankası, 1211 sayılı Kanun'un verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu 4. tertip 10 TL banknotlar 04 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tedavüle verileceğini açıkladı.

HABER HAKKINDA DÜZENLEME - Sadece üzerindeki imza değişecek

Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II. ve III. tertip 10 lira banknotlara kıyasla IV. tertip 10 lira banknotlardaki imzaların TCMB Başkanı Murat Uysal ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Şener'e ait olacak şekilde yeniden düzenlendiği aktarılan açıklamada, söz konusu banknotların üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II. ve III. tertipleriyle tamamen aynı olduğu kaydedildi.

Görüntüler bir tasarımcının tahmini çizimleridir