Duayen yorumcunun kaleme aldığı yazı şöyle...

"G.SARAY'DAN ALİ KOÇ'A BİLGİ..."

Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..." Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..."

Levent Tüzemen: Ali Koç'un, Erden Timur'a tepkisi geçmişe dayanıyor. Geçmişte bir iddiada bulunmuştum. G.Saray siyasetinin içinden birileri Erden Timur ile ilgili sayın başkan Ali Koç'a bilgi veriyor. İçeriği de şöyleydi: "Erden Timur çok kırılgandır, üzerine giderseniz çabuk küser ve bırakıp gider." Ben bu sözleri o zaman, Dubai'de bulunan Erden Timur'a sormuş ve şu yanıtı almıştım: "Kulağıma bu yönde bazı şeyler geldi. Beni yıpratmak adına bazı insanların çalıştığını biliyorum."

"ALİ KOÇ'TA RAHATSIZLIK YARATTI"

Erden Timur'un gövdeli transferlere imza atması, G.Saray'ın şampiyonluğa giden kadroyu kurması kendisinin, taraftarın sevgilisi haline gelmesini sağladı. Ayrıca Timur'un zaman zaman yaptığı çıkışlar ve F.Bahçe'ye yönelik sözleri sayın Ali Koç'ta rahatsızlık yarattı. Şimdi iki konuya parmak basacağım…

"JETON ŞİMDİ Mİ DÜŞTÜ?"

1- Erden Timur, Candaş Tolga Işık'ın programında Zaniolo transferi ile ilgili belgeleri 28 Mart'ta açıkladı. F.Bahçe, birden bire bu konuyu gündeme getirip, Erden Timur'u etik dışı davrandığını ileri sürüp FIFA ve Savcılığa şikayet etti. İyi de jeton şimdi mi düştü?

"ÜSTÜNDEN 22 GÜN GEÇTİ!"

Röportajın üstünden 22 gün geçmiş, F.Bahçe birden bire şikâyetçi oluyor. Bu olsa olsa üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olur. Bana biri 28 Mart'ta böyle bir davranış sergilese hiç beklemem, ertesi gün hem açıklamamı gerekirse de başvurularımı yaparım.

"ERDEN'DEN RAHATSIZIM VE..."

2- 29 Mart'taki son Kulüpler Birliği toplantısında gündem, Hatay ve G.Antep kararının masaya yatırılmasıydı. Kulüpler Birliği Başkanı olarak sayın Koç, birden bire konuyu Erden Timur'a getirip "Kendisinden rahatsızım. Onunla ilgili bir dosya hazırlatıyorum" ifadelerini kullanıyor. Başkanlar şaşırıyor. Konunun niye buraya geldiğini kimse anlamıyor.

"ARKADAŞINIZ DEĞİL Mİ?"

G.Saray'ı temsilen toplantıda bulunan 2. başkan Metin Öztürk, "Ali Bey, bunları burada konuşmanın anlamı yok. Telefon ile görüşebilirsiniz, üstelik Erden Timur arkadaşınız değil mi?" yorumunu yapıyor. Ali Bey de, "Arkadaşım değil, kendisi ile burada tanıştım" diyor.

"BU GÖZDAĞI VERMEKTİR!"

Sayın başkan Koç'a soruyorum: "Timur Bey ile ilgili eleştirilerinizi Kulüpler Birliği'nde gündeme getirmek doğru mu? Kulüpleri kucaklaması gereken sayın Koç'un başkanların gözü önünde, 'Erden Timur ile ilgili dosya hazırlatıyorum' sözleri gözdağı vermek ve bir sonraki adımı ise tehdit etmektir. Oradaki başkanlarda 'Bizim için de mi dosya hazırlatıyor?' kuşkusunu doğurmaz mı?

"KİME NE FAYDASI VAR?"

G.Saray-F.Bahçe gerilimini tırmandırmanın kime ne faydası var? Eğer Erden Timur ile ilgili şikâyetleriniz varsa bunu ya kendisi ile görüşerek çözersiniz ya da yönetiminize konuyu getirerek yol haritası çizersiniz. 45 yıldır bu mesleği yapıyorum, ilk defa yarışta bu kadar bel altı söylemlerin organize hale getirilmesini şaşkınlıkla izliyorum. G.Saray camiasına tavsiyem; uyanık olsunlar ve içlerindeki çatlak seslere de izin vermesinler.