Erden Timur, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında ayrılma gerekçelerini açıkladı.

"KUTLAMALARA LİMON SIKMAK İSTEMEDİM"

"Elimde olmayan nedenlerden dolayı 1 aydır gündemi meşgul ettiğim için tüm kamuoyundan özür diliyorum. Bugüne nasıl gelindi onu anlatayım? Ben şampiyonluktan 1 ay önce başkanımıza bu konuyu ilettim. Yönetimde olmamla ilgili talebini ilettiğinde o zaman ilettim. Şampiyonluk yarışında olmayacağımı söylemem imkansızdı. Görevim devam ediyor demek durumundaydık. Sonrasında kutlamalara limon sıkmak istemedim. Perşembe günü bir transfer toplantısı oldu. Bir de sponsorluk meselesi var takip ettiğim inşallah bitirmiş olacağız onu da."

"SÖYLENEN ŞEYLER ÇOK AĞIR"

"Taraftar olarak Galatasaray'a bağlıyım. O şekilde görevimi yaptım. Bu kadar yapılan iftiraya samimiyetsizliği, Galatasaray terbiyesi ve kendi edebimle anlatabilirim. 1 ay 2 ay sabredebileceğim yerde son 14 aydır devam eden kasıtlı haksız organize iftiralara dayanma sebebim Galatasaray. Başka tutunacak bir dalım olsa, hiçbir şekilde bu kararı almazdım. Ne yaptığımı bilmiyorum. Söylenen şeyler çok ağır. Ne komisyonculuğumuz ne arsızlığımız ne hırsızlığımız hiçbir şey kalmadı. Taraftar bırakmamı istemiyor, bende istemiyorum ama hiçbir dal yok."

"GALATASARAY'IN PROBLEMİ SİYASET"

"Her şeyimi vermeye hazırım, hazırdım ve her zaman hazır olacağım. Bunu da bu iki senede gösterdiğimi düşünüyorum. Galatasaray'ın büyük problemi içerdeki bu kötü siyaset. Sürdürülebilirliğin olmama sebebi bu siyaset. İçerde durup bunlarla mücadele edemezsiniz. 1 yıl boyunca bunlar olurken yapabildiğim şey susmak. Konuşursanız kavga edersiniz ve şampiyon olamazsınız. Bu kişiler Galatasaray'ı düşünen insanlar olmuyor. Kıskançlık. 'Ya ilerde potansiyel başkan olabilir şimdiden ayağını kaydıralım'... "

"İFTİRALAR İÇERDEN OLDUĞU ZAMAN ÇARESİ OLMUYOR"

"Sponsorluklarla eleştirildim, ben sadece bireysel çevremle Galatasaray'a 40 milyon Euro'luk sponsorluk imzalatmışım. Bu sene sponsorlukların geldiği noktayı biliyorsunuz. Katkısı olan Niyazi beye, İbrahim Hatipoğlu'na Eray beye teşekkürlerimi iletiyorum. İftiralar dışardan değil. Dışardakilerden olanlarda hiç sıkıntı yok. Galatasaray'ın çıkarları nasıl korunması gerekirse korudum. Ama bu içerden olduğu zaman bunun çaresi olmuyor."

"MAALESEF AYRILIYORUM"

"Galatasaray devasa bir camia. Bizler deryada bir damla. Bu kadar büyük camiada bir insanın hiçbir önemi yok. Kimsenin Galatasaray'ın yanında konuşulmasını doğru bulmuyorum. Tüm dallar kırıldıktan sonra maalesef ayrılıyorum. Divanda konuşulanlardan alınma gibi bir şey yok. Tamamen manipülasyon işi. Transfer eleştirisi vs bunlar normal. Belli kesimlerce yapılan algı." ifadelerini kullandı.

"SAYIN BAŞKAN TEKLİF ETTİ"

Soru: Yönetim içinde mi dışında mı yaşadınız? Dursun Özbek YK Üyeliği ve Başkan Vekilliği teklif etti mi?

Alp Pehlivan'den Elias Jelert yorumu: "İki bekte de..." Alp Pehlivan'den Elias Jelert yorumu: "İki bekte de..."

"Sayın Başkan evet ikisini de teklif etti. İçi dışı falan değil. İçinde çok önemli çalışan katkı sağlayan insanlar da vardı ama çok farklı konular da var."

"OYUNCULARLA KONUŞTUM"

Soru: Icardi başta olmak üzere oyuncuların ayrılıktan etkileneceği konuşuluyor. Oyuncularla konuştunuz mu?  

"Oyuncularla şampiyonluk sonrası konuştum. Ben ne yapılması gerekiyorsa zaten Galatasaray için yapmaya devam edeceğim. Futbolculara da bunu söyledim."

ICARDİ'NİN GELECEĞİ

"Mauro Icardi çok özel bir insan. Onunla hiçbir şey konuşmadım ama ne yaşadığımı duygularımdan anlar o. Gerçek sahiplenmeyi onunla yaşadım. Ayrılacağını düşünmüyorum." dedi.