Erden Timur, TFF kayıtlarının sızdırılması ve Fenerbahçe'nin ligden çekilme gündemini değerlendirdi.

"LİGDEN ÇEKİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

"Fenerbahçe'nin ligden çekileceğini düşünmüyorum. Kendi iç meseleleri, kendi kararları. Neden bunlar tartışılıyor? Bize haksızlık yapılıyor diye. Bir taraftan biz de diyoruz ki bize çok daha fazla haksızlık yapılıyor, başka takımlar da öyle diyor. Çağrımı tekrarlıyorum, madem ki Süper Kupa'yı yabancı hakem yönetsin, yönetsin. Kimin yöneteceği önemli değil. Her türlü platformda yarışmaya varız. Türk hakemleri daha iyi, daha kötü değerlendirmesi yapmak için yabancı hakeme de 1 sene boyunca bu baskıyı yapalım; evine insan gönderelim, AVM'de çevirelim, ondan sonra nasıl karar verecek şeklinde ölçmemiz gerekiyoruz. Türk hakemlerine de şu çağrıda bulunacağım. Kaygı, korku yerine cesurca karar verin. Zulüm seviyesine gelen baskılara ancak cesurca karşılık verilir."

"PFDK SEVKLERİ NİYE YAPILMIYOR?"

"Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar milat olsun. Yanlışa yanlış diyelim. PFDK sevkleri niye yapılmıyor? Baskıdan dolayı. Oyuncu sayısı azaltılacak deniyor, belki dedikodudur değildir. Yazılıp çizilen bu. Olaya karışan insanları sevk edersin. Kim karışmışsa sevk edersiniz."

"TFF'DEN SIZDIRILIYOR, KIRPILIYOR"

"Önceden kurgulanmış bir şey TFF'den sızdırılıyor, kırpılıyor. İki tane maç var. Biz çıkıp konuşmuyoruz bile. İletişim fakültesi olan değerli üniversitelerimiz kulüplerin iletişim süreçlerini incelesinler. Kim bu işi gerçekten geriyor, kim manipüle ediyor, kim medyaya baskı yapıyor bunların da açıklanması lazım. Olunamayan şampiyonluklara neden bulmak için bu kadar manipülasyon bu işi bambaşka noktaya götürüyor. Bu kaygı - korku imparatorluğu çökmeden, insanlara psikolojik baskıyla yapılan zulüm sona ermeden bu işi çözemeyiz. Bunun için de şeffaflık gerek."

"BENİM ŞAHSIMA ONLARLA LAF SÖYLENDİ"

"O bağırsın hakkını savunsun şeklinde devam ettiğimiz müddetçe Türk futbolu geriye gider. İlk bunu söylediğimden bu yana 14 ay geçti. İnsanlar birbirlerine bileniyor. Benim şahsıma onlarca laflar söylendi, hiçbirine dönüp cevap vermedik. Sadece gerginlik artmasın diye. Ben 42 yaşındayım, buradaki yöneticiler benden tecrübeli. Daha fevri olabilecek yaştayım. Böyle davranmamın tek sebebi gerginliği artırmamak."

Erman Toroğlu: "Ben duydum, Okan Buruk'a artislik yapmış!" Erman Toroğlu: "Ben duydum, Okan Buruk'a artislik yapmış!"

"MAĞDUR GİBİ AÇIKLAMALAR YAPILIYOR"

 "Gerçekten kayrılarak, 90+'larda 8-10 puan alan bir takım var. Her hatadan sonra mağdur gibi açıklamalar yapılıyor. İnsan kendine dair bir hata yapılıyorsa öz eleştiri yapar."

"AMERİKA'DAN YAPILAN BİR OPERASYON"

"Futbolda temiz eller başlamalı diye bir çağrı yapmıştık. O dönem söylediğimiz maddelere dair TFF'ye resmi başvuruda bulunmuştuk. Toplumu rahatlatmak gerekiyor. Sürekli bir mağdur edebiyatı oluşturup insanları manipüle etmek işi farklı bir boyuta getiriyor. Çok şeffaf olmak gerekiyor. TFF'nin bugün yayını açıklaması, ne varsa karında dökülüyor. Dün yapılan şey, planlı ve Amerika'dan yapılan bir operasyon. Önceden farklı bağlantıları da varmış. FETÖ'yle bağlantıları olduğu da söylenen bir hesap üstünden böyle şeyler yayınlanıyor. Kesilip biçilip yayınlanıyor."

"ZİYECH'İN TALİPLERİ VAR"

"Ziyech'i alırken bir bölgesinden, adele kısmıydı sanırım tam hatırlamıyorum, sakatlığıyla ilgili bir şey vardı. 'Ordan sakatlık geçirmemesi ve maçların %50'sinden fazlasını oynaması durumunda" kulübünden bonservissiz alma hakkımız var. Ziyech başka yerden sakatlandı. Şu an taliplisi olan birçok oyuncumuz var. Ziyech de bunlardan biri."

"PSG'YE GİDİYORDU..."

"Mauro Icardi'nin bonservisinden sonra bütçe azalmıştı. Eskiden 5'e alınan oyuncular bugün 12 Milyon €. Sizin göreviniz oyuncuyu gelmeye ikna etmek. Transferde başarı standardı dünyada %50. Haris Seferovic burada olmadı ama 1 Milyon € gibi maliyetle geri gönderdik. Angelino gibi herkesin listesinde olan oyuncuyu aldık ve 750 Bin € ödedik, ayrıldık. Ziyech bizden 6 ay önce PSG'ye gidiyordu, evraklarda sıkıntı oldu. Biz maaşının bir kısmını Chelsea'ye ödeterek 1+1'e ikna etmişiz." şeklinde konuştu.