Camiada söz sahibi olan Galatasaraylı iş adamları Dursun Özbek'in kaderini eski Başkan Burak Elmas'a benzettiler.

Çünkü Burak Elmas, Fatih Terim vaadiyle az bir farkla seçimi kazanmıştı. Ardından Terim'i gönderdi ve ibra edilmedi. Dursun Özbek de 2022'deki seçimde 150 oydan daha düşük bir farkla Başkan seçilmişti. O da sağ kolu Erden Timur'la yollarını ayırdı.

ERDEN TİMUR, TERİM'İ GERİDE BIRAKTI

Alp Pehlivan'den Elias Jelert yorumu: "İki bekte de..." Alp Pehlivan'den Elias Jelert yorumu: "İki bekte de..."

Kulübün efsanesi Fatih Terim'in gönlünde her zaman Galatasaray Başkanlığı yatıyor. Bunu bilen Divan Kurulu üyeleri zaman zaman "Acaba Terim aday olsa kazanır mı?" sorularını kendi aralarında döndürmeye çalışıyor. Diğer taraftan da Galatasaray taraftarının yüksek sevgi gösterdiği Erden Timur için nabız yoklanıyor.

Edinilen bilgilere göre Galatasaray camiası, önümüzdeki seçimlerde Erden Timur'u aday olarak görmeyi çok istiyor. Öyle ki oy kullanacak kongre üyelerinin yüzde 70'i kendisi lehine oy vermeye sıcak bakıyor.

Fatih Terim ise Timur'un önüne geçemedi. "Terim'e oy veririm" diyen kongre üyelerinin yüzdesi %50 ila 55 arasında gidip geliyor. "Erden Timur mu, Fatih Terim mi?" sorusunun cevabı ise %60 ile Erden Timur lehine sonuçlanıyor. Daha önceki nabız yoklamalarında Timur gerek Dursun Özbek karşısında gerek Terim ve diğer eski yöneticiler karşısında hep önde çıkıyordu.

2026'daki planlanan seçim veya Mart ayındaki ibrasızlıkla Mayıs 2025'de erken seçim gündeme gelebilir. Bu varsayımlar Galatasaray siyasetinde hep konuşulur. Başkandan çok listeler de bir o kadar önemli.