Uğur Karakullukçu: "Cenk Ergün Galatasaray'ı batıracaktı" Uğur Karakullukçu: "Cenk Ergün Galatasaray'ı batıracaktı"

Galatasaray'a yakınlığıyla bilinen gazeteci Erhan Telli detayları tek tek YouTube kanalı üzerinden aktardı.

VARAN 1: LEVENT YAZ'IN İSTİFASI

Erden Timur'a karşı ilk ses Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yaz'dan geldi. Daha sonra istifasını vererek görevinden ayrıldı. Bunun peşine diğer yöneticilerden de karşıt sesler oluşmaya başladı.

VARAN 2: ICARDİ'YE DUBAİ'DE EV VERDİ

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur'un Icardi'ye Dubai'de bir ev verdiği iddia edildi. Yapılan anlaşma ve evin değeri gibi hususlar yöneticiler arasında dedikoduları yükseltti. Özellikle Başkan Yardımcısı Metin Öztürk ve ona yakın isimler muhalif konumda yer aldılar.

VARAN 3:  ÖDEMELER BARTER YOLUYLA YAPILIYOR

Sponsorluk bazında bir kısım işlemler karşılığı Galatasaray'ın parası alınıp, yerine inşaat işlerinde kullanıldığı dile getiriliyor. Örneğin Zaha 3 milyon Euro'ya KAP'a bildirildi. 5 milyon Euro sponsor desteği dendi. Bu sponsor desteğini Erden Timur veya kulübe destek olmak isteyen sponsorlar üstleniyor. Galatasaray'ın harcadığı 5 milyon Euro'nın bir kısmı Erden Timur tarafından ödeniyor. Bu da Galatasaraylı yetkililer tarafından sık sık irdeleniyor.

VARAN 4: BAŞKANLIK SÖZÜ TUTULMADI

Haziran 2022'de Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Erden Timur'a: "Son dönem başkanlık yapmak istiyorum, daha sonra seni destekleyeceğim." gibi ifadeler kullandığı iddia ediliyor. Hatta bu dedikodular Divan Kurulu'nda tartışma konusu oluyor. Buna karşılık Başkan Özbek bir dönem daha görevine devam etmeyi planlıyor.

Kaynak: Erhan Telli