Mehmet Ayan: "25 yaşında 30 milyon Euro'ya satabilirsiniz" Mehmet Ayan: "25 yaşında 30 milyon Euro'ya satabilirsiniz"

Sabah Gazetesine konuşan Toroğlu, Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur hakkında da bazı tespitler yaptı.

"GALATASARAY YÜZDE 50 BİLE HAZIR DEĞİL"

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın maçlarını seyrettim. Hepsinin rakipleri bizim Süper Lig'de düşme mücadelesi yaparlar ve birkaçı düşer. Fenerbahçe daha hazırlıklı gözüktü. Yalnız burada İsmail Kartal ile Okan Buruk'un dikkatimi çeken iki cümlesi var. Birinci gün oynayan Galatasaray'ın hocası Okan Buruk dedi ki, "Biz Avrupa maçlarına yüzde 100 hazırız". İkinci gün oynayacak olan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Biz yüzde 50 hazırız" dedi. Ama maçlarını seyrettiğimde Okan'ın takımının yüzde 50 bile hazır olmadığını, İsmail'in takımının yüzde 50'nin üzerinde hazır olduğunu gördüm. 

"O SAHA ÇOK TEHLİKELİ"

Bir olay var, bakın bu çok önemli… Galatasaray'ın oynadığı sahada zemin sentetik. Üst düzey bir futbolcu orada kolay kolay rahat hareket edemez. Özellikle kendini düşünür, ben de olsam düşünürdüm. Çünkü o zemin sakatlığa çok müsaittir. Bilek, diz, kasık, bel, boyun her türlü sakatlığa açık bir zemin. Onun için Galatasaray'ın oynadığı o maça tam karar veremiyorum. Ama burada önemli iki konu var. Birincisi; Türk futbolu nereden nereye geldi ki Türkiye Ligi şampiyonu, o rezil zeminde ve o statta eleme maçı oynayacak kapasiteye geldi. Bir başka konu, FIFA ve özellikle UEFA'nın bu tip zeminlerde Şampiyonlar Ligi maçları ve elemelerini oynatmaması gerekir. Bu şunu gösteriyor, Türk futbolu güzelim çim sahalardan sentetik halı sahalara doğru çökmüş, düşmüş durumda.

G.Saray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur 'Belgem var. Zamanı gelince konuşacağım' dedi, sonra ses çıkmadı. Kamuoyu bekliyor.. F.Bahçe Başkanı Ali Koç ise "Seçim bitsin, Florya gerçeğini anlatacağım" dedi, bir şey anlatmadı. Laflar söyleniyor ama gerisi yok. Sizce iki taraf bir gün açıklama yapar mı hocam?

"Erden Timur ile konuştum, "Sezon bitecek, geçen yılla ilgili elimde evraklar var, açıklayacağım" dedi hâlâ açıklama yok. Ali Koç çıkıyor, transferlerle ilgili aynı şekilde konuşuyor, "Biliyorum, belgeler var" diyor ama açıklama yok. Arkadaşlar ya belgeleri açıklayın ya da konuşmayın. Ama yine de Allah sizden razı olsun! Siz böyle yaptıkça bizim işlerimiz güzelleşiyor. Mesela ben ve benim gibiler Danimarka ya da İsveç'te falan olsaydık şu anda işsizdik, iş bulamıyorduk. Ama Türkiye'de işsiz kalmamız imkânsız. Siz atın tutun, biz de kullanalım."