Ersan Şen'ın bu açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den olumlu cevap geldi.

"MERAL AKŞENER BENİ ARADI"

Ersan Şen, canlı yayında şu sözleri kullandı: “Meral Akşener az önce aradı, ‘Hocam adaylık için ciddi misiniz?’ diye sordu. ‘Ciddiyim’ dedikten sonra ‘Kapımız açık, buyurun görüşelim’ dedi.”

"BEN GAYET CİDDİYİM"

Şen, son olarak: "Ben bu konuda ciddiyim. Gerekirse oturur konuşuruz. Değişime ihtiyaç var, bu belli. Elimi taşın altına koymaktan çekinmiyorum. Herkese eşit mesafedeyim, kimsenin de herhangi bir şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

ERSAN ŞEN KİMDİR?

Netflix dizisi 1899 iptal edildi! Dark'ın yapımcıları bu defa onay alamadı Netflix dizisi 1899 iptal edildi! Dark'ın yapımcıları bu defa onay alamadı

Nevşehir'de dünyaya gelen ve çocukluk yıllarını burada geçiren Prof. Dr. Ersan Şen lise öğrenimini İstanbul'da bitirmiştir. 1983 senesinde İstanbul Kabataş Erkek Lisesinden mezun olmuştur. 

1987 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden dereceyle mezun olan Ersan Şen, aynı dönem akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak start vermiştir. 

Daha sonrasında Yüksek Lisan eğitimini 1989 yılında Marmara Üniversitesinde bitirmiştir. Yıl 1994'de ise araştırma görevlisi olduğu İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Hukuku Bölümü’nde doktorasını bitirmiş, 1998 senesinde doçentlik unvanını almaya hak kazanmıştır.

2004 yılında profesör unvanını almayı başaran Ersan Şen, doçentlik ve profesörlüğünü, Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku dallarında olmak üzere İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı’nda hak etmiştir

İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini devam ettiren Ersan Şen, akademik kariyerini de sürdürmektedir. Hukuk Profesörü ve Akademisyenlik görevi bulunan Ersan Şen, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, Ceza Özel Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku dersleri de verdiği bilinmektedir. 

Türk Ceza Hukuku Derneği üyeliği bulunan Prof. Dr. Ersan Şen, pek çok kitap ve makale de yazmıştır. Ayrıca çok sayıda farklı alanlarda çevirisi de bulunmaktadır.

ERSAN ŞEN EVLİ Mİ, KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Ersan Şen'in Arife Şen'le evliliği devam etmektedir. Çiftin ne zaman evlendiklerine dair bir bilgi ise bilinmiyor.