Süper Lig'de bitime 3 hafta kalan lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde bulunan ve hafta sonu siyah beyazlı ekibi konuk edecek olan Galatasaray'da galibiyetten başka bir sonuç düşünülmüyor. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde derbi maçının hazırlıklarına devam eden sarı-kırmızılı takım, şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi için şansını sürdürmek için bu karşılaşmayı mutlak kazanmak zorunda...

1-2 YETMEZ 3 OLSUN

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; İlk karşılaşmadaki iki farklı yenilginin yarasını sarmak isteyen Cim-Bom, “1-0 olsun, bizim olsun” mantığını rafa kaldırdı, “Üç farklı olsun, ümidimiz olsun” felsefesiyle hazırlıklara başladı. Teknik direktör Fatih Terim, matematiksel olarak şansı bitmeden, şampiyonluğu gözardı etmek istemiyor.

2 HEDEF 1 SENARYO

Terim’in takımını, iki farklı hedefe yönelik bir senaryoya göre hazırladığı öğrenildi. Deneyimli teknik adam, lig ikinciliği de düşünerek öncelikli olarak galibiyeti cebe koymak isteyecek. Öne geçip bu avantajı elde etmesi sonrasında ise bu kez, ilk yarıdaki 2-0’lık mağlubiyetin yarası sarılmaya çalışılacak. Fatih Hoca’nın her şeyi adım adım planladığı, bunları da öğrencilerine anlattığı ifade edildi.

BİZE BÜYÜK ZARAR VERİR

Fotomaç'ta yer alan habere gör ise; Her şeye rağmen zirve şanslarının sürdüğünü hatırlatan deneyimli hoca, "Cumartesi akşamı bu sezonun final maçına çıkacağız. Puan kaybı bize büyük zarar verir. Herkesten üst düzey futbol bekliyorum" diye konuştu.

KİMSE MÜCADELEYİ BIRAKMASIN

Beşiktaş'ın güçlü bir takım olduğunu belirten Terim, "Bu noktaya şanslarıyla gelmediler. Ciddi ve zorlu bir rakiple karşılaşacağız. Sonuç ne olursa olsun, gol yesek de kimse mücadeleyi son düdüğe kadar bırakmasın" ifadesini kullandı.

MAÇ SONUNDA KONUŞACAK

Öte yandan, başkan adaylarının kendisi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle rahatsız olduğu belirtilen sarı-kırmızılı teknik adamın, derbi nedeniyle bu konuda yorum yapmayı düşünmediği ancak maç sonrası önemli açıklamalar yapacağı öğrenildi.

(Milliyet / Fotomaç)