Avrupa kupası finallerinde başarı yüzdesi bu kadar yüksek kaç takım var bilmiyorum. Galatasaray bu yola girdiği zaman hangi branş olursa olsun hedefe herkesi inandırıyor ve kupayı ülkemize getiriyor. Kadın Basketbol Takımı bu kadar zor günler geçirdiği, zaman zaman idmana çıkmayacak haberlerinin geldiği, Marina Malijkovic Hocanın görevi bırakabileceğini ilettiği kaos süreçlerinden daha güçlenerek çıkıp 3.avrupa kupasını getirdi. Her şampiyonluğun özel öyküleri hep vardır ve bu sefer çeşitli avrupa deplasmanlarında tur sevinçleri yaşanarak kupa geldi. Saygıyı ve sevgiyi hak eden bir takım.

İki maçlı eleme maçlarında özellikle basketbolda turun belli olacağı maçları deplasmanda oynamak çok zordur. Kadınların biraz daha duygusal olduklarını düşündüğümüz zaman insane ister istemez bir çekimser kalıyor fakat takımımız bütün deplasmanlarda hiç baskı altında kalmadan tam bir şampiyon gibi oynadı. Çeyrek final ve yarı finalde zaman zaman toplam skorda geri düşmemize rağmen sahada hep ne yaptığımızı bilen bir görüntüdeydik. Işıl- Epoupa, Quiqley üçlüsü aynı anda oynadığı zaman zaten oyun farklı seviyelere çıktı. Yıldızların yanında gayet güzel uyum sağlayan yardımcı oyuncuların da görevlerini mükemmel yapması doğal olarak sonuca varmamızı sağladı. Çeyrek final serisi son topa kaldı, yarı final serisi son 1 dakikaya kadar geldi. Sağolsunlar ablalarımız dün gece çok büyük heyecan yaşatmadan işi bitirdiler. Galatasaray finallerin takımı olduğunu yine gösterdi.

2009’daki eurocup zaferinin ardından doğru planlama sonucunu 2014’te Euroleague zaferiyle vermişti. Bu kadar harika kimya yakalamış kadroyu bozmadan yapılacak takviyeler Kadın Basketbolda Galatasaray’ı tekrar en yukarılara taşıyacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. Çok değerli bir şampiyonluk. Kaptan Işıl Alben 3 şampiyonlukta da var. Kadrolar değişiyor, dediğimiz gibi o yola girince Galatasaray bir başka oluyor. Herkese tebrikler.

- - - - - - -