Sezonun ilk derbisi olmasının yanında İnönü Stadının yeni haliyle ilk derbi olması açısından tarihe geçen mücadeleden kazanan çıkmadı. Vodafone Arena baskısı ev sahibi Beşiktaş üzerinde daha fazla olumsuz etki yaptı. Galatasaray bu baskıya birde gol sıkıştırınca maçın kontrolünü elinde götürdüğü bir ilk yarıyı oynadı. 2.yarı Beşiktaş’ın yedek oyuncu kozlarına Galatasaray’dan lazım olan cevapların gelmemesi büyük fırsatın bizim için kaçması anlamına geldi.
 
 
Riekerink kazanan kadroyu bozmama geleneğini sürdürürken Şenol Güneş’in özellikle Tallisca ile başlamaması ilginçti. Galatasaray savunmasına en ters gelebilecek oyuncu Tallisca’ydı oysa. Gökhan İnler ve Atiba çok pasif kalınca, Oğuzhan’ı da Tolga ve Selçuk durdurunca Beşiktaş’ta tüm yük kanatlara bindi. Quaresma- Sabri eşleşmesi dışında tehlike görmedik denebilir. Galatasaray iyi oynarken 2’yi bulma gerekliliğini bu sefer Snejder’in kaçırdığı gol sonrası Bruma ile gerçekleştirdi. Derbi klasiklerine girecek bir gol oldu. Beşiktaş deplasmanında ancak böyle bir 45 dakika oynanabilirdi.
 
 
Tallisca ve Aboubakar hamleleri sonrası açıkçası 70’ten sonraki baskıyı 2.yarının başında beklemiştim ben ama Beşiktaş o bölümde de istediği baskıyı kurmakta zorlanmasına rağmen Atiba’nın pozisyonu Beşiktaş’ı daha erken maça sokabilirdi. Teknik olarak oyuna müdahalede geç kalmanın sonucunda  üst seviye maçlarda hatanın affı  pek mümkün olmuyor. Çok büyük macereya gerek yoktu. 2-2’den sonraki değişiklikler 65’ten sonra gelseydi Galatasaray maçı yine tutabilirdi. Değişikliklerden sonra 2-0’dan 2-2’ye maçı getirmiş Beşiktaş’ın taraftarı da arkasına almış ve morallenmiş olmasına rağmen golleri bulurken sağladığı hakimiyeti sağlayamadığı ortada. Tam maç gitti derken son saniyede Sneijder Josue’ye’’ bitir bu işi’’ dedi fakat Josue sağ ayağına hiç güvenmiyor olsa gerek çok büyük bir saçmalık yaptı ve dönüşteki kontada neredeyse bizi bitirecekti. Çok entresan bir maç sonu oldu.
 
 
Galatasaray iyi yolda olduğunu yine gösterdi. Riekerink’in Kayseri maçının etkisinden sıyrılması şart. Geçen haftaki maç aslında bu maç için bir uyarıydı. Beşiktaş hata affetmedi. Galibiyet fırsatı kaçmış olsa bile beraberlik adil sonuçtu diyebiliriz.