Maça başlamadan önce şampiyonluk için çekiştiği takımlardan toplam 17 puan geride girmek zaten problemli bir süreçte maçın zorluğunu da arttırdı. Aksihar Takımı ligdeki bu sıraya tesadüfen gelmediğini hem dünkü lig, hemde hafta içi oynadığımız kupa maçında gösterdi. Son haftalara gore oyun iştahı Galatasaray’ın çok daha fazla olmasına ragmen maçın zor bittiğini gördük. Ligin en çok gol atan takımı Galatasaray’ın neden bu kadar puan kaybettiğinin özetini dün yenen 2 golde bile yapabiliriz.

 

 

Başarıya giden her takımın bir futbol kültürü vardır. Barcelona’nın pas oyunu senelerdir dünyaya örnek olmuştur. Dışarıdan yaptığı  büyük yıldız transferlerini ihtiyaç olan bölgelere yapar. Bayern Münih bile bu ekolü Guardiola ile benimsemiştir. Real Madrid dünya yıldızlarını toplama yolunu seçer genelde. Chelsea, Manchester City gibi takımlar mesela tamamen toplama takım kurarlar vs. vs. Galatasaray’ın başarılı olduğu saha içindeki oyun kültürü de bellidir. Maç başlar başlamaz koyar rakip sahada presi. Bu tabiki savunmayı piknik gibi açmak demek değildir. Galatasaray’ın rakibi özellikle deplasmana geldiğinde bilir Galatasaray’ın oyun başlangıcını. Dünkü maç başlangıcı biraz olsun bunu bize hatırlattı. Gole kadar pozisyon üretilmedi ama yapılmak istenen Galatasaray’ın alışık olduğu oyundu. Maçın tamamında bu oyunu oynamak mümkün değil. Stres katsayısının yüksekliği içinde ilk yarıyı 2-0 önde bitirmekten daha iyi bir senaryo olamazdı.

 

 

Kupa maçında skoru korumakta zorlanan Galatasaray için bu maçtaki ilk yarı görüntüsü maçın kolay geçebileceği fikrini bize verdi. İyi oynamadık ama takımın mücadelesi görülüyordu. Bu düşünce Semih’in son zamanlarda yaptığı hatalara yenisini eklemesiyle bitti. Akhisar’ın 2.yarıya golle başlamasına Sneijder harika asistiyle cevap verdi ve Yasin’e golü attırdı. Maçın 3-1 olması Mustafa Denizli’ye transfer mesajı verme fırsatını yarattı. ‘’ Hem Tarık hem Sabri yeterli değil’’ dedi adeta ve Semih’i sağ beke çekti.  Rodigues’e bir şans daha geldi ama yine şansı kullanamadı İspanyol oyuncu. Tam ‘’rahat maç izleyeceğiz’’derken yine Akhisar golle maça döndü. Akhisar 3-1 gerideyken konra atak golü buldu. Golü gören ve skoru bilmeyen birisi ‘’herhalde Galatasaray 3-1 geride’’ derdi. Chedjou’yu o bölgeye bir transfer olana kadar orta sahadan ayırmamak şart. Donk ligdeki bu formuyla ilaç olur fakat sene sonu sözleşmesi biten bir oyuncuya büyük bonservis parası verilirse doğru olmaz. Maç bittiği andaki takım görüntüsü takımın pskolojisini gösterdi. Ligde bir geri dönüş hedefleniyorsa Galatasaray’da ligin en çok gol atan takımına defansif takviyeler şart. Denayer ile Carole’un dönecek olmasının yanında bir sağ bek ve şu anda Chedjou’nun oynadığı yere bir transfer mutlaka yapılmalı. Burak Yılmaz üzülmesin diye golcü almamanın saçmalığı da görülmüştür diye ayrıca düşünüyorum.

 

 

Galatasaray tribünlerinin özel isimlerinden birisi olan Alpaslan Dikmen’in 50. Doğum  gününde Galatasaray puan kaybı yapmadan haftayı hasarsız bitirdi. Alpaslan Abimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerim, ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bu vesileyle geçen günlerde kaybettiğimiz spora gönül vermiş Eskişehirli hemşerim Mehmet Yağcı arkadaşımıza da aynı dileklerimi iletmek isterim.