Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Veysel Sarı, başka kulüplerden teklifler olmasına rağmen sarı-kırmızılı takıma gelebilmek için Eskişehirspor'da kadro dışı kalmayı göze aldığını söyledi.

Veysel, sarı-kırmızılı kulübün resmi yayın organlarından Galatasaray Dergisi'nin mart sayısına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da kendisini geliştirebileceğine inandığı için sarı-kırmızılı takımı tercih ettiğini anlatan 25 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Bir ay boyunca kadro dışı kaldım. Bu süre boyunca Galatasaray'ı bekledim. Çünkü başka takımlardan da teklif almıştım. Menajerim ile görüştüm ve Galatasaray'ı beklemeye karar verdim. Çünkü Galatasaray büyük bir camia. Galatasaray'da kendimi daha çok geliştirebilirim diye düşündüm. Kadro dışı kalmayı göze aldım ve yaklaşık bir ay boyunca bekledim. Hayırlısı son gün oldu ama bayağı sancılı geçti."

Veysel Sarı, her futbolcu gibi kendisinin de İngiltere, İspanya ve Almanya liglerinde oynamayı istediğini vurgulayarak, "Galatasaray'a 4,5 yıllık imza attım. İlk röportajımda da söyledim, 'inşallah son kulübüm olur' diye. Ama Galatasaray'da iyi bir performans gösterirsem, biliyorum ki mutlaka yurt dışından teklif gelir. Tabi her futbolcu yurt dışında oynamak ister. Aklımdan geçen bir takım yok ama İngiltere, İspanya ve Almanya liglerinde oynamayı isterim" şeklinde görüş belirtti.

"Joker oyuncu olarak gözüküyorum"

Birçok mevkide oynayabilme özelliğine sahip olduğunu aktaran sarı-kırmızılı futbolcu, bu durumun kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Teknik direktörünün kendisini hangi mevkide oynatırsa orada elinden geleni yaptığını belirten Veysel, şunları kaydetti:

"Ben herkesin gözünde tabiri caizse joker oyuncu olarak gözüküyorum. Günümüz futbolunda birçok mevkide oynayabilmek çok iyi bir şey. Yeri geldiğinde sağ bek, stoper veya ön libero oynayabiliyorum. Sağ açıkta görev yapıyorum. Bunları dışında da birçok mevkide oynadım. Son 1,5 senedir sağ bek oynuyorum. Hocalarım benden ne istediyse o mevkide elimden geleni yapmaya çalışıyorum."

Veysel Sarı, kendisini en çok sağ bekte ve stoper mevkisinde rahat hissettiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Sağ bekte de rahat oynuyorum, stoper olarak da rahatım. Önemli olan oynamak ve sahada olduğun sürece hocanın senden ne istediğini bilmek. Mancini ile imzayı attıktan sonra Tokatspor maçı öncesi konuştuk. 'Sen sağ bek, stoper ve orta sahada oynayabiliyorsun' dedi. Ben de 'evet' dedim. Bu bölgelerde değerlendireceğini söyledi. Ben de 'nerede isterseniz olur' dedim."

"Şampiyon olacağımıza inanıyorum"

Sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını belirten Galatasaraylı futbolcu, sarı-kırmızılı takımdaki arkadaşlık ilişkisine vurgu yaparak, "Takımdaki hava çok iyi. Ağabey kardeş ilişkisi üst düzeyde diyebilirim. Kimse kimseden üstün görmüyor kendini ve tek bir amaç için mücadele veriyoruz. Galatasaray'ın başarısı ve şampiyon olmak. Hedefimiz bu. Önümüzde zorlu haftalar var. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Galatasaray'da en çok Selçuk İnan'ı beğendiğini anlatan Veysel Sarı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Selçuk ağabeyi çok beğeniyorum. Onunla oynamak insana çok şey katar diye düşünüyorum. Burak ağabey, Drogba, Sneijder gibi isimler de tartışmasız çok büyük oyuncular. Eskişehirspor'dan Erkan Zengin çok iyi oyuncu. Dede için 'örnek aldığım insan' diyebilirim. Gerçi mevkilerimiz farklı ama hem yaşantısı hem kariyeri bakımından benim için iyi bir örnekti. Açık söylemek gerekirse, Dede bana çok şey kattı ve halen görüşüyoruz. Futboldaki babam diyebilirim."