Sarı-kırmızılı takımın gerçekleştirdiği antrenmanın öncesinde  gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Prandelli, Aysal'ın başkanlığı bırakma  kararı hakkında, "Kendimi terk edilmiş hissetmedim. Hayat, her gün yeniliklerle  karşı karşıya bırakıyor. Sözleşme imzalarken başkanın bizi bırakacağını  düşünemem. Özel hayatını ve son 3 ayda neler yaşadığını bilmiyorum. İhanete  uğramış hissetmedim" diye konuştu. 
 
İtalyan teknik adam, bir gazetecinin "Böyle olacağını bilseydiniz  Galatasaray'a gelir miydiniz?" şeklindeki sorusuna, "Futbolda yarın neler  olacağını bilemezsiniz. Buraya geldik. Kazanmak için çalışacağız" yanıtını verdi. 
 
Türkiye'de beklemediği durumlarla karşılaştığını anlatan Cesare  Prandelli, "Bunları hiç beklemiyordum. Maalesef böyle bir şey olacağını hiç  düşünmemiştim. İki ay önce bir kontrat imzaladım ama bizim başkan böyle bir karar  aldı. Benim için çok büyük bir haberdi. Baktığımızda taraftarın da bütün lige  karşı az ilgi göstermesi beni çok şaşırttı. Her zaman söylediğim gibi bu tip sorunları ben çözemem. Onun için bunu kabul edip, devam etmemiz gerekir"  ifadelerini kullandı. 
 
'HER TAKIMI YENMEK İSTİYORUM'
 
Galatasaray taraftarının her zaman kazanmak istemesini çok sevdiğini  belirten İtalyan teknik adam, ancak Arsenal gibi büyük takımlar karşısında  gerçekçi olmaları gerektiğini söyledi. 
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4-1 kaybedilen Arsenal maçından sonra  hedeflerinin Türkiye Ligi olduğu yönündeki demeçlerine açıklık getiren Prandelli,  şöyle konuştu: 
 
"Bu seneki hedefimiz, 4. yıldızı takmak. Avrupa'da iyi oynayıp,  takımımızın güzel yüzünü göstermek ve tabii ki maçları kazanabilmek. Ama gerçekçi  de olmamız lazım. Eleştirenler, sadece eleştirmek için konuşuyorsa, Arsenal'in  son transferini konuşalım. Alexis Sanchez'i aldırlar ve 60 milyon avro verildi. Onun için bu takımlar Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Hem taraftarımızın hem de  Türklerin mantığını çok seviyorum. Çünkü hiç kimse kaybetmek istemiyor. Herkes  gibi ben de her takıma karşı kazanmak istiyorum ama bazen de gerçekçi olmak  lazım. Kazanabilirsek ne ala." 
 
Prandeli, Arsenal karşısında agresiflik zamanlamalarında hatalar  yaptıklarını anlatarak, "Arsenal'e karşı sorun kaliteli bir takım olmaları. İlk  20 dakika gayet iyiydik. İki güzel pozisyon da bulduk ama ilk zor atakta takım  biraz korktu gibi oldu ve geriye çekildi. Ben de ufak değişikliklerin bile  birçoğu için çok büyük travmalara yol açabildiğini fark ettim. Sadece futbolcular  için değil, normal hayatımızda da böyle oluyor. Yenilikler her zaman korkutur.  Kabul edene kadar biraz zaman geçiyor. Çok çalışman ve onlarla savaşman  gerekiyor. Bu istek bize bir kayıp değil. Bunu aşacağımıza inanıyorum"  ifadelerini kullandı. 
 
Cesare Prandelli, Galatasaray Kulübü'nde 25 Ekim'de yapılacak seçimden  sonra gelecek yeni başkanla programları hakkında görüşeceğini aktardı. 
 
Sarı-kırmızılı takımla ilgili ocak ayından itibaren bazı teknik  planlarının olduğunu anlatan Prandelli, şöyle devam etti: 
 
"Yeni başkanımızla tanıştığımızda yeni programlarımızla ilgili konuşma  fırsatı bulacağız. Bana sunulan program, ilk 6-7 ayın ekonomik açıdan fair-play  çerçevesinde geçeceğiydi. Ocaktan itibaren takımı geliştirebilmek için ödemeler,  yeni futbolcu alımı düşünüyorduk. Yeni başkanla bunları konuşacağız. Teknik  proje, takımı geliştirebilmek için sunulan bir şeydir. Bende 32 futbolcu var. Onun için oyuncu sayısını azaltmamız lazım. Çünkü fazladan 10 kişi benim  ihtiyacımı görmüyor. Bu 10 kişiyi verdikten sonra 1-2 takviye yapılabilir ve  takımın biraz daha gelişmesini sağlayabilirsin." 
 
57 yaşındaki teknik direktör, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 18  Ekim Cumartesi günü yapacakları Fenerbahçe derbisine kadar hazır olmaları  gerektiğini söyledi. 
 
Fenerbahçe'nin geçen sezon Türkiye Ligi'nin agresiflik anlamında en  iyi takımı olduğunu belirten Prandelli, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Derbiye kadar hazır olmamız gerekiyor. Futbol maalesef istekle  bitmiyor. Kazanmak için her zaman hazırlanma dönemi olur. Geçen senenin maçlarını  izleme fırsatım oldu, Türkiye'de sadece Fenerbahçe agresif olarak oynuyordu. Bu  negatif durum değil, topu kaybettiği anda diğer takımlara baskı yaparak zor  duruma düşürüyordu. Geçen sezon agresif anlamda en iyi takım Fenerbahçe'ydi.  
 
Taraftarlar gibi biz de bu maçı bekliyoruz. Son 10 güne girdik ve ilk soru  derbiyle alakalı geldi. Onun için baskı git gide yükseliyor. Oraya vardığında her  zaman hazır olman ve maçı nasıl kazanacağını bilmen gerekiyor. Bu tip maçlarda  pasif durursanız zora düşme ihtimali daha yüksek oluyor." 
 
'SON PASA DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ'
 
Cesare Prandelli, Galatasaray'da agresiflik, baskı, organizasyon, oyun  ve denge gibi faktörlerin üzerinde durduğunu anlattı. 
 
Başka takımlara bakmadan kendi felsefelerine göre hareket etmeleri  durumunda biraz zaman alsa da sonunda kazananın kendileri olacağından bahseden  Prandelli, şöyle konuştu: 
 
"Galatasaray olarak futbol oynamak için doğduk. Başka takımlara  bakmayıp, kendi felsefemize göre futbol oynamamız lazım. Tabii ki en başta biraz  zorluk çekebilirsiniz. Ama bu yolda oynamaya devam edersek, biz kazanırız.  Ofansif ve defansif bölümlerin dengeli olması lazım. Takım maç içinde ikiye bölünmemeli. Bazı maçlarda son pası yapamadığımızdan bahsetmiştik. Son maçta  kanattan 48 oyun kurduk ama sadece 4 tanesi sonuca vardı. Demek ki son pasa daha  çok çalışmamız lazım. Türkiye'de bu kadar çok kanat oyunu kuran takım yok." 
 
'SON MAÇTA OLUMLU İSTATİSTİKLER VAR'
 
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Süper Lig'de oynanan son Suat  Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında takımda gelişmeler olduğunu vurguladı. 

Diğer maçlara oranla daha olumlu istatistiklerin olduğuna değinen  Cesare Prandelli, "Kayseri Erciyesspor maçında daha çok kaleye gittik ve topu  ileride kazandık. Galatasaray'ın hem cesareti hem de gücü olması lazım. İleride  oynaması gerekiyor. Defansif olarak daha ileride top kazanmalıyız. Muslera'nın  yakınında topu kazandıktan sonra diğer kaleye gidebilmek için 100 metre var. Ama ileride topu kazanırsan, kısa mesafe kat etmeniz gerekir ve kaleye daha hızlı  gidersiniz" diye konuştu. 
 
'HAMİT ALTINTOP'U YENİDEN BULDUK'
 
Prandelli, sakatlığı nedeniyle geçen sezonun büyük bölümünde, bu  sezonun ise ilk haftalarında süre alamayan Hamit Altıntop'un adeta yeniden  doğduğunu belirtti. 
 
Deneyimli futbolcu hakkında istekli konuşacağını aktaran İtalyan  teknik direktör, "Hamit, maalesef, geçen sezon fiziksel sorunlar yaşadı ve sadece  6 maçta oynadı. Sezon başında çok iyi çalıştı. Ufak tefek fiziksel sorunları olsa  da son 15 gün kendini iyi hissetti. Ben de çok mutluyum. Çünkü deneyimli bir  futbolcu. Futbolu okuyup, anlayabilen bir oyuncu. Bizim için yeni bir transfer  gibi. Hamit'i yeniden bulduk. Tekrardan kendine geldiğini hissediyorum"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
Cesare Prandelli, eleştirilen 3'lü savunma düzeni hakkında ise şunları  kaydetti: 
 
"Bu 2 sistemin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü hazır olmamız  gerekiyor. Büyük bir takımın farklı sistemlerle de saha içinde kendini göstermesi  gerekiyor. Bu fikir, şundan doğdu; Türkiye'deki bütün bekler ve bizim bekler, ne  zaman topu alırsa ileri gidiyor. Topu kaybettiğinizde genel olarak 2 stoper çok  yalnız kalıyor. Çünkü mesafeler çok fazla. Saha içinde dengeyi bulmak gerekiyor.  Bu iki sistem, çalışmamız gereken sistemler." 
 
Sneijder'i defansın önünde oynatma nedeninden bahseden Prandelli,  "Sneijder'in defansif bloğun önüne gelmesinin sebebi, çok büyük bir kalite  oluşturması. Felipe Melo'nun oradaki duruşu çok fazla defansifti. Aslında daha  çok orta sahaya destek vermesi gerekiyordu. Biz o sisteme daha az çalıştığımız  için o boşluklar oluştu ve maalesef öyle bir sonuç aldık" ifadelerini kullandı. 

'BURAK İLE PANDEV ARASINDA FARK VAR'
 
Prandelli, milli takım arasından sonra ligde yapacakları Fenerbahçe  derbisine Goran Pandev ya da Burak Yılmaz ikilisinden hangisini tercih edeceğiyle  ilgili bir soru üzerine, şunları ifade ederek sözlerini tamamladı: 
 
"Pandev ile Burak arasında farklılıklar var. Burak, bilekten  sakatlandı. Milli takıma gitti ve oradaki doktorlar yeniden bize gönderdi.  Fizyoterapistler eşliğinde tedavi görüyor ve her gün ufak ufak iyileşiyor.  Oynatıp, oynatmayacağımla ilgili bir şey söyleyemiyorum. Pandev de çalışmalara  devam ediyor. Kendisi, 8 yabancıdan bir tanesi. Unutmayalım ki bir maçta sadece 5  yabancı oynayabiliyor." 
 
Sohbet toplantısının başında gazetecilerin tek tek bayramını kutlayan  Prandelli, toplantının ardından ise hatıra fotoğrafı çektirdi.