İngiliz dergisi, röportajın başlığını 'Türk futbolunu aydınlatan imparator' olarak belirledi.

TT Arena'nın etkilerinden bahseden başarılı teknik adam, "Dünya futbolunun en iyi 20 ya da 10 takımı arasında olmak istiyorsanız, TT Arena gibi bir stadınız olmalı.Ekonomik, finansal ve sosyal açıdan çok önemli bir durum. Tabii ki ekip olarakstadyum bizi etkiliyor ama asıl önemli olan ekonomik etkisi. Londra'daki Emirates Satadyumu'nu örnek verebilirim. Taraftarlar farklı, stadyumdaki baskı farkı. Sahip olduğumuz, yaşadığımız anılara (Ali Sami Yen Stadyumu'nda) saygı duyuyoruz ancak modern yerimize de adapte olmamız gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Futbola dönüş hikayesi

Futbolu bir dönem bırakmak istediğini söyleyen Terim, "Futbol oynadığım dönemde kendimi şunu söylüyordum; 'Futbolu bıraktığımda, futbol benim için bitti. Öyle de yaptım. İlk kızım dünyaya geldi. Jupp Derwall, futboldan kopmamamı söyledi ancak durumu anlattım ve bıraktım. 6 ay boyunca da uzak kaldım, futbol beni çok ilgilendirmiyordu. O dönemde gazetelerde köşe yazmam için çok iyi paralar teklif ettiler,televizyona çıkmamı istediler. Ancak ben her zaman şunu söyledim; 'Bu benim işim değil.' Bu sırada, Meksika'ya davet edildim ve 1986'daki Dünya Kupası için gittim. Ve sonra futbola dönmeye karar verdim. Daha fazla kaçamazdım. Herkes dönmemi istiyordu." dedi.

"Hayatta en önemli şey ilerleme kaydetmektir"

Galatasaray'ın başarılı yıllarını anlatan tecrübeli teknik adam, "Galatasaray'da 1996 ve 2000 arasında her şeyi kazandık. Hayatta en önemli şey ilerleme kaydetmektir. 1996'da vasattık, 97'de iyiydik. 98'de daha iyi olduk. 99'da çok daha iyyidik ve 2000'de de bu başarımızı UEFA Kupası'nı kazanarak taçlandırdık." ifadelerini kullandı.

13 yıl sonra gelen büyük İtiraf

Fatih Terim, daha önce hiç anlatmadığı bir olayı da paylaşıyor. UEFA Kupasını kazandıktan sonra geçen olayı Terim, "Üzgün olduğum bir şeyi 13 yıl sonra size anlatmak isterim. 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra Florya'da yemek yediğimiz sırada Popescu bana, ''Eğer Fiorentina'ya gitmezsen, bu takım Şampiyonlar Ligi'ni kazanır'' dedi. Diğer oyuncularım da aynı şeyi söylüyorlardı. Çok güçlü bir takımdık." bu şekilde anlatıyor.