Ligi istediği konumda bitiremeyen Galatasaray'ın tek çıkış yolu Türkiye Kupası'nı kazanmaktı ve Sarı-Kırmızılılar, finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek bu hedefine ulaştı.

Altyapının başına geçmesi amacıyla kulübe getirilen Jan Olde Riekerink emanetçi olarak takımı devraldı. 2 Nisan'da Eskişehirspor ile oynanan maçta ilk kez takımın başında olan Hollandalı, görevde kaldığı iki aylık süreçte 40 bin Euro aldı.

Galatasaray bu süreçte 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 5 milyon 850 bin TL'lik performans primi kazandı. Kupada da yarı finalden 300 bin dolar kazanan Sarı-Kırmızılılar, finali de kazanarak 2.3 milyon dolar daha aldı. Böylece Hollandalı hocanın yönetiminde kazanan paralar 14 milyon TL'yi buldu.

Riekerink: Oyuncular kalmamı istiyor

Ajax’ın B takımıyla şampiyonluk yaşadığını belirten Riekerink, “Antrenör olarak birçok başarı kazandım ama Fenerbahçe gibi bir rakibi yenerek kupa almak çok farklı. Buradaki futbol atmosferi oldukça ateşli, muhteşem” ifadelerini kullandı.

Riekerink A takımdaki görevine devam edip etmeyeceğiyle ilgili ise sürpriz bir itirafta bulundu: “Oyuncular benim kalmamı istiyor ama henüz yönetimden bir ses çıkmadı. Teklif gelirse düşünebilirim. Ama şu anda bütün konsantrasyonumu alt yapıya vereceğim.”