Bu sezon yaptığı önemli transferlerle kadrosunu güçlendiren Sarı-Kırmızılılar, ek olarak alternatifli bir ekip oluşturmayı başardı. Dün akşam Cim Bom’un Antalyaspor karşısında sahaya çıkan ilk 11’inin değeri 70 milyon Euro’yu (280 milyon TL) bulurken kulübedeki güçlü ekip de dikkat çekmeyi başardı. 21 kişilik kadroda 11’in dışında kalan listede; Jason Denayer, Sofiane Feghouli, Eren Derdiyok, Selçuk İnan ve Yasin Öztekin’e ek olarak; Eray İşcan, Ahmet Çalık, Tarık Çamdal, Koray Günter ve Sinan Gümüş de yer aldı.

Feghouli zirveye çıktı

Sarı-Kırmızılılar’ın kulübesindeki en değerli isim, İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United’tan transfer edilen Sofiane Feghouli oldu. Cezayirli futbolcu, 11 milyon Euro’luk (45 milyon TL) değeriyle kulübenin en pahalı ismi olmayı başardı. Feghouli’nin ardından bu konuda ikinci sırada ise 4.5 milyon Euro’luk (18 milyon TL) değerleriyle Eren Derdiyok ve Ahmet Çalık yer aldı.

 Kadro değişmedi

 Süper Lig’in 4. haftasında Antalyaspor’a konuk olan Galatasaray’da başlangıç kadrosu yine değişmedi. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, ligin ilk 3 haftasındaki Kayserispor, Osmanlıspor ve Demir Grup Sivasspor müsabakalarında olduğu gibi Antalyaspor karşısında da yine aynı 11’le takımını sahaya çıkardı. Sarı- Kırmızılı ekibin ilk 11’i; Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Maicon, Linnes, Tolga Ciğerci, Fernando, Rodrigues, Ndiaye, Belhanda ve Gomis şeklinde oldu.

4’te 4 şansı Antalya’da kaçtı

 Lige bu sezon iyi bir başlangıç yapan Sarı- Kırmızılılar; Kayserispor, Osmanlıspor ve Sivasspor’u kayıpsız geçip 3’te 3 yapmıştı. Antalya deplasmanına 4’te 4 için gelen Cim Bom, Samuel Eto’o’yu durduramayınca Galatasaray, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Galatasaray, 2009-10 sezonundaki 12 puanlık sezon başlangıcını yakalama şansını kaybetti. Igor Tudor’un öğrencileri, Süper Lig’de 4 haftanın sonunda 10 puanda kaldı.

Kaynak: Fanatik