Galatasaray’da Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin kaderini ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde üst üste oynanacak iki zorlu mücadele belirleyecek. 18 Ekim’de Fenerbahçe ve 22 Ekim’de Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecek olan Cim-Bom’da, iki maçta istenen skorların alınmaması halinde başkan kim olursa olsun İtalyan hocanın görevine son verecek.

Her iki maçı da kendi sahasında Türk Telekom Arena’da oynanacak olan sarı-kırmızılılarda, gerek Fenerbahçe gerek de Borussia Dortmund karşılaşmaları çok büyük önem taşıyor. Ancak TT Arena’daki olası bir kötü sonucun Prandelli’ye fatura edilmesi söz konusu. Başkan Ünal Aysal ve ekibi istifa edip kulübü seçime götürdüğü için, kötü bir senaryo halinde taraftarın tepkisinin adresi de İtalyan teknik adam olacak.

Yalman, ‘Denizli’ diyor
Benzer bir durum Şampiyonlar Ligi’nde de geçerli. İki senedir gruplardan çıkan Aslan, Alman devi Dortmund’u sahasında yenemezse çok büyük yara alacak.
Bu durumda da yine Cesare Prandelli tartışılmaya başlanacak. Her iki maçtaki kötü sonuçların adresinin Prandelli olması, 25 Ekim’deki başkanlık seçimine de yansıyacak gibi görünüyor.

Çünkü iki başkan adayı da böyle bir durumda çözümü Prandelli’yi göndermekte bulacak. Hatta Alp Yalman’ın seçimi kazanması durumunda bu iki maçın sonucuna bakmaksızın Mustafa Denizli’yi takımın başına getirmek istediği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Milliyet’e verdiği röportajda başkan seçilmesi halinde Prandelli’yle devam edeceğini söyleyen Duygun Yarsuvat’ın ise alınacak kötü sonuç halinde yeni bir hoca vaadinde bulunması bekleniyor. Yarsuvat’ın ekibinde yer alan Abdurrahim Albayrak’ın Mircea Lucescu ile önceden temas kurması da iki grubun da kendini bütün senaryolara göre hazırladığını gösteriyor.

Milliyet