Transferde hareketli günler yaşayan ve son olarak Kopenhag’ın 1.93’lük santrforu Andreas Cornelius’la el sıkışan Galatasaray, Danimarkalı futbolcuyla adeta bir Elmander etkisi yaratmayı planlıyor. Üçüncü Fatih Terim döneminde takıma gelen İsveçli futbolcu, uzun boyu, güçlü fiziği ve takım savunmasına katkısıyla sadece gole yönelik değil, orta sahayı rahatlatmak amacıyla da mücadele ediyordu.

Cornelius’un da tıpkı Elmander gibi takıma bu yönde katkı sağlaması bekleniyor. Golcülük özelliğinin yanı sıra çevresindeki takım arkadaşlarının performansını arttırmasıyla da bilinen Cornelius’un, böylece Galatasaray’da Drogba’dan doğan boşluğu doldurması hedefleniyor. Hatta teknik patron Riekerink, Sinan Gümüş’ü Cornelius’a yakın oynatarak hücumda zenginlik yaratmayı düşünüyor.

Son pürüzler kaldı

Andreas Cornelius transferinde büyük aşama kaydeden Galatasaray için artık küçük pürüzler kaldığı belirtiliyor. 23 yaşındaki santrforla el sıkışan Sarı-Kırmızılı yönetim, kulübü Kopenhag’la bonservis konusundaki pazarlıklara devam ediyor.

Danimarka temsilcisi 3 milyon Euro tutarında bir talepte bulunurken, Galatasaray’ın 1.5 milyon Euro teklif ettiği, tarafların şimdi orta yol aradığı dile getiriliyor. Ancak kulübe yakın kaynaklar, görüşmenin uzun sürmeyeceği ve anlaşmanın kısa sürede kamuoyuna duyurulacağını vurguluyor. Yönetimin hedefi, Cornelius’u gelecek hafta İsviçre kampına getirebilmek.