Alpaslan Öztürk'ün kadroya alınmaması üzerine konuşan Tüzemen, "Alpaslan tepki çekmesin diye kadroya alınmadı. Gerilimli bir maç olacağı için." dedi.

MORUTAN MESELESİ

Olimpiu Morutan'ın oynamama sebebinin teknik bir tercih olmadığını dile getiren Levent Tüzemen, "Morutan da gelmedi. Onunla ilgili de bir iddia duydum. Rumen takımlarının kendi aralarında bir anlaşmazlık var. Galatasaray'ın ödemesinin kendilerine yapılmasını isteyen bir Rumen kulübü var. Problem olmasın diye oyuncuyu kurtarmak adına alınmadı kadroya. Teknik bir tercih değildi." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Yönetimi'nin Oğulcan Çağlayan örneğini dikkate aldığını vurgulayan Tüzemen, "Oğulcan olayı gibi olmasın diye dikkat ediliyor. Rahmetli Mustafa Cengiz, "Üç avukat bize Rize ile bir problem olmadığını söyledi" demişti. Sonra öyle olmadı. Rize'yle Galatasaray'ın arası gerildi, Tahkim para ödemeyi şart koştu. Şimdi de Oğulcan kiralandı. Bu tezgaha düşmemek lazım. Morutan olayında da hassasiyet Oğulcan olayı gibi olmasın diye biliyorum. Galatasaray riske girmesin diye oynamadı." şeklinde konuştu.

GALATASARAY'I ZORLU FİKSTÜR BEKLİYOR

İlk olarak önümüzdeki hafta ligde kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor'la karşılaşacak. Sonrasında zirve takibini sürdüren Konyaspor deplasmanına gidilecek. Ardından Aslan'ın rakipleri Beşiktaş ve Gaziantep FK olacak. Sonraki iki maçta da Karagümrük'ün yanı sıra Fenerbahçe derbisi oynanacak.

Galatasarat, bu 6 haftalık periyot içerisinde düşme hattında yer alan, şampiyonluk ve Avrupa hattı için mücadele veren rakipleriyle zorlu bir periyoda girecek.

(A Spor)