Burak Elmas'ın idari olarak ibra edilmemesinin ardından seçim sürecine giren Galatasaray'da Dursun Özbek başkanlığa aday oldu. Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ahmet Özdoğan, açıklamalarda bulundu. Faruk Süren ve Özhan Canaydın dönemlerinde uzun süre yöneticilik yapan Özdoğan, Dursun Özbek için çarpıcı konuştu.

"200 milyon dolar zarar ettiren Dursun Özbek kurtarıcı olarak mı gelecek?"

Ahmet Özdoğan, "Bir gerçek var. Galatasaray son 10 yılda, merhum başkan Mustafa Cengiz başkanlığında bir dönem hariç, sürekli zarar etti. En çok zararı ne zaman etti? 2017'de Dursun Özbek döneminde... Dursun Özbek döneminde Sportif AŞ 80 milyon dolar zarar etti. Amatör şubelerde ise 3 sene içerisinde 50 milyon dolar. Genel toplamda 200 milyon dolar zarar ortaya çıkmış. Bu zararlara neden olan Dursun Özbek, Galatasaray'a kurtarıcı olarak mı gelecek?" dedi.

Dursun Özbek'in cüzdan olayına değinen Özdoğan, "Dursun Özbek'e 'para sorununu nasıl çözeceksin' diye soruyorlar, cüzdanını çıkartıp üyelere sallıyor. Özbek, Mustafa Cengiz'e kaybettiği seçim öncesinde hisseleri rehin ettirmiş, Emlak Konut gelirlerine temlik koydurmuştur. Yetmedi. 911 bin TL tutan noter masrafını da kulübe ödettirmiştir. Şimdi de 30 milyon Euro koyacağını iddia ediyor." ifadelerini kullandı.

"Adanın yıkımı için Özbek imzalı İBB'ye müracaat var"

Sözlerine devam eden eski yönetici, şunları söyledi: "O dönemde 4.7 milyon Euro, 120 milyon TL ederinde Galatasaray kulüne bir borç yazdırıyor. Genel kuruldan geçmeden yaptığı bu işlemlerden sonra, gittiği günün ertesi günü hem çeklere rehin koyduruyor, hem Emlak Konut gelirlerine temlik yaptırıyor. Noter masrafını dahi kulüpten alıyor. Şimdi diyor ki 'Galatasaray Adası'nı ben yapacağım!' Ada'nın yıkımı için Dursun Özbek imzalı İBB'ye müracaat var. Nasıl olacak bu?"

"Özbek'e en büyük yardımı yapan merhum başkan Duygun Yarsuvat'tır"

Özdoğan, "Özbek'e en büyük yardımı yapan merhum başkanımız Duygun Yarsuvat'tır. Özbek başkan seçildikten bir sene sonra Yarsuvat başkan 'Yeter artık yaptıkların, bir an önce seçime git' diyor. Mustafa Cengiz, Bankalar Birliği ile anlaşma yaptı. Yüzde 16 ile 17 arasında faiz Türk Lirası olarak yapılmıştı. Özbek bu anlaşmayı kaldıracağını söylüyor. Türkiye'nin bu koşullarında bu müthiş bir anlaşma... Özbek devletle olan anlaşmalardan çıkıp, kendi temliğini koyduracağını söylüyor." dedi.

"Dursun Özbek, Galatasaray'da çatı adayı olamaz"

Özdoğan, "Böyle bir şey olabilir mi? Galatasaray Dursun Özbek'in iki dudağı arasında mı kalacak? Özbek, şampiyon takım kurdum diyor. Oysa kendisi Duygun Yarsuvat'tan şampiyon takımı alıp, iki yıl şampiyon olamamış bir takımı kurmuş idarecisiniz. O zaman kursaydınız şampiyon takımı. O dönem Ocak'ta seçimde seçilseydi takım belki yine şampiyon olamazdı. Mustafa Cengiz, demek ki çok iyi idare etti Fatih Terim'le birlikte... Yarsuvat başkan UEFA'da savunmaların da ne kadar felaket olduğunu söyledi. Yani Özbek, Galatasaray'ı dışarıda da savunamadı. Kısacası Dursun Özbek, Galatasaray'da çatı adayı olamaz. Bu anlayışla bir yere varamayız" açıklamasını yaptı.

Prof.Dr. Özdoğan, "Dursun Özbek, Riva ve Florya projesini Galatasaray genel kuruluna getirdiğinde şöyle dedi: 'Riva'dan 300 milyon dolar, Florya'dan da 200 milyon dolar alacağız. Galatasaray'ın 1 lira borcu kalmayacak' dedi. Mustafa Cengiz, Florya'yı geri aldı; ama Riva projesinde 300 milyon dolar diyorlardı, bugün yapılan değerlendirmede en iyi ihtimalle 100 milyon dolar veriyorlar. Proje yanlıştı." dedi.

"Galatasaray'ı Avrupa Şampiyonu yapan Ergin Ataman'ı kovdu"

Erden Timur gözyaşlarını tutamadı! İşte o anlar... Erden Timur gözyaşlarını tutamadı! İşte o anlar...

Özdoğan, "Olması gereken Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıdır. Bunu yaparsanız Galatasaray bir kişinin iki dudağı arasında iş yapmaz. Galatasaray satmadan gayrimenkullerini değerlendirmeli. Dursun Özbek, Galatasaray'ın hisselerinin satılmasına neden oldu. Galatasaray genel kurulu tüm bunları iyi değerlendirmeli. Mecidiyeköy'deki Otel projesi için 2016'da her yıl Galatasaray 5 milyon dolar kazanacak' dedi. 'Olmazsa ben yaparım' dedi. Galatasaray bugüne kadar tek kuruş kazanamadı. Galatasaray Basketbol takımını Avrupa Şampiyonu yapan Ergin Ataman'ı kovdu. Bunu da Galatasaray tarihi yazıyor." şeklinde konuştu.

(Ajansspor)